Neka vas direktan let od Mostara do Barija odvede i ka ovom romantičnom restoranu! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Neka vas direktan let od Mostara do Barija odvede i ka ovom romantičnom restoranu!

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
30.5.2024.

Najbolja pasta, poslastice, muzika i dobro društvo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ma idemo! U ranijim člancima već smo vam pomogli pronaći direktne letove do romantičnih centara Italije, ali i ostatka svijeta. Vrijeme je da to znanje i primijenimo.


Foto: @ashleebock

 

Ristorante Hotel Grotta Palazzese

Grotta Palazzese postao je jedna od omiljenih lokacija i često ga možete vidjeti na društvenim mrežama zbog činjenice da je i influenserima upravo ovo okruženje jedno od trenutno omiljenih i aktuelnih a fotkanje.


Foto: @audreyafsOvaj restoran s terasom smještenom unutar prirodne pećine, po kojoj je i dobio ime, a koja je nekada bila poznata i kao "Palazzo Pećina". Ovaj ekskluzivni i atmosferični prostor koristi se za zabave i bankete još od 1700 - ih godina, što potvrđuje akvarel Jean Louisa Despreza iz 1783. godine.

Okružen plavim morem doprinosi atmosferi svakog obroka, bilo da birate uživati u jutarnjem nebu ili zalasku sunca.


Foto: @ansuravacations

 

Delizioso...

Osim po svojoj ljepoti i lokaciji, restoran je poznat i po gourmet aspektu. Hrana je pažljivo pripremljena u svakom aspektu, s maksimalnim fokusom na kvalitet sastojaka i harmoniju visual fooda. U velikoj mjeri, jelovnik se temelji na hrani i namirnicama iz kulinarske tradicije Apulije, uz dodatak aroma, začina i mirisa za veću profinjenost jela.


Gdje se nalazi Grotta Palazzese

Grotta Palazzese nalazi se u Polignano a Mare, malom gradu u regiji Apulija na južnoj obali Italije. Polignano a Mare je poznat po svojojobali, kristalno čistom moru i predivnim klifovima te ćete sigurno, ako odaberete ovu lokaciju, uživati i u njenom okruženju.

* * *
Naslovna fotografija: @ashleebock

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno