Sve što trebate znati o fotografiji Irvinga Penna koja krasi novu naslovnicu američkog Vogue magazina

MODNE VIJESTI
24.4.2020.

Nova naslovnica američkog magazina u potpunosti je drugačija od svih drugih naslovnica magazina u 128 godina dugoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s izazovnom situacijom u kojoj se našao gotovo cijeli svijet, uredništvo magazina odlučilo je kreirati izdanje koje će se fokusirati na solidarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličan podvig odlučilo se i uredništvo talijanskog, portugalskog, kao i arapskog Vogue magazina.
Uz osoblje magazina koje je u karanteni, nemogućnost putovanja i organiziranja snimanja, Vogue je odgovorio s naslovnicom koja predstavlja simbol ljepote, nade i ponovnog buđenja.
Naime, Vogue je zavirio u arhivu i među neobjavljenim fotografijama njihovog dugogodišnjeg suradnika i fotografa Irvinga Penna, pronašli su sliku ruže. Smatrali su da ovaj cvijet savršeno dočarava više važnih poruka.
Kako su i napisali u uvodnoj riječi, ruža predstavlja i simbol vjere u lijepu budućnost i podsjeća nas na važnost brige za prirodu, baš kako je to činila i ruža Malog princa u slavnoj knjizi Antoinea de Saint-Exupéry.Ova fotografija nastala je kao dio portfolija koji je između 1967. i 1971. godine fotograf snimio za magazin.
Serija fotografija uključivala je i kadrove tulipana i suncokreta, a kasnije je i objavio knjigu radova posvećenu upravo cvijeću i njegovoj prisutnosti u našoj svakodnevici nazvanu Flowers.

Fotografija snimljena 1948. godine

Unutar korica magazina naći ćete sadržaj koji su Vogue suradnici kreirali od doma 'Postacrd from home' o kojem više možete čitati ovdje.

MODNE VIJESTI , 24.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

vogue.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno