TV serije: Donosimo ultimativnu listu stranih i domaćih naslova, od drame do komedije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

TV serije: Donosimo ultimativnu listu stranih i domaćih naslova, od drame do komedije

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
18.2.2024.

TV serije su pravi mali oblik terapije. Danas vam donosimo veliku listu omiljenih stranih i domaćih naslova, od komedije do trilera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


One su postale neizostavan dio naše svakodnevice koji nas iz dana u dan zabavlja, opušta i ulijeva nadu. Ponekad nas drže na rubu stolice, ubrzavaju srce i rastužuju. Kakav god žanr birali, svaka TV serija obećava jedno – kroz minute svake epizode, zaboravit ćemo na svoju stvarnost i zaroniti u potpuno drugačiji svijet.
Komedije će vam pružiti mnoštvo smijeha i zabave i ukloniti i najmanji stres koji možda osjećate. Romantika nas čini sretnima jer se često možemo poistovjetiti s likovima. Drama će nam dopustiti da dublje zavirimo u ljudsku psihologiju i dinamiku odnosa. Horor i triler? Ovakve TV serije će vam donijeti dozu adrenalina dok ste u sigurnosti svoga doma.

Mi smo u ovom tekstu istražili široki spektar popularnih serija. Tu su se našla nova ostvarenja, ali i ona kultna koja možemo gledati uvijek iznova i iznova. Donosimo pregled must watch serija različitih žanrova, od svjetskih do domaćih naslova.

Izdvojili smo turske TV serije, domaće i regionalne koje možete gledati na raznim streaming platformama. Napravili smo listu klasika poput Gilmore Girls i The Office, ali i serija koje su tek izašle, a o kojima već bruji čitav svijet.

 Krenite s nama na ovo malo putovanje kroz TV serije s kojima već večeras možete započeti binge watching.


TV serije – Komedija

The Office

Kultna TV serija koja prati svakodnevne događaje u fiktivnoj tvrtki Dunder Mifflin. Kroz humorističan prikaz radnog mjesta, serija nas uvodi u život šarolikih likova. Likovi su sarkastični i ekscentrični, a njihov humor zaista inteligentan i jedinstven.

Činjenica da je ovo postala jedna od najutjecajnijih serija ikada, dovoljan je razlog da ju odmah potražite na Netflixu.

Gilmore Girls

Još jedna kultna serija s elementima komedije i drame. Majka i kćer, Lorelai i Rory, žive u idiličnom gradiću Stars Hollow. Ova TV serija istražuje njihovu blisku vezu, ali i dinamiku odnosa s ostalim stanovnicima gradića.

Serija donosi duhovite dijaloge, šarmantne likove i toplu priču o ljubavi, prijateljstvu i obitelji. Da, ovo je jedna onih koju vjerojatno svi možemo pogledati više puta i odlutati u njihov šarmantni svijet u mislima. Pronađite ju na Netflixu.

Bijeli lotos

Još jedna drama – komedija koju možete pronaći na platformi HBO Max. Radnja druge sezone ove popularne i hvaljene serije odvija se na Siciliji, u Italiji. Serija prati novu grupu imućnih gostiju i zaposlenika u luksuznom resortu – Bijeli lotos.

Ova sezona istražuje slične teme kao i prva. Serija donosi intrigu, komplicirane psihološke odnose, bogatstvo i neočekivane veze. Osim toga, u ovoj sezoni dublje se istražuje i talijanska kultura i mitologija.

TV serije – Triler, drama i horor


Kako se izvući s ubojstvom

Ovo je TV serija u kojoj se granice dobra i zla brišu kada se profesorica prava Annalise Keating i njeni ambiciozni studenti upetljaju u mrežu prijevara, laži i intriga. Serija donosi izvanrednu glumačku izvedbu i napete zaplete koji će vas držati u neizvjesnosti do samog kraja, iz sezone u sezonu. Pogledati ju možete na platformi Netflix.

Diplomatkinja

Diplomatkinja je napeti političko – špijunski triler od osam epizoda koji prati svijet međunarodne diplomacije. Inteligentna i uzbudljiva, ova TV serija na male ekrane donosi vjeran prikaz života diplomatkinje Kate Wyler (Kerry Russell). Ona se bori s diplomatskim izazovima, ali i problemima u privatnom životu. Serija je dobila odlične recenzije publike, a pogledati ju možete na Netflixu.  

Ako me prevariš

Ova britanska TV triler drama pojavila se na Netflixu ove godine i već osvojila publiku diljem svijeta. Bazirana je na romanu Velika iluzija, a na vaše ekrane donosi napetost i intrigantne zaplete. Jedni su ju okarakterizirali kao predvidljivu TV seriju, druge je pak oduševila priča koja vas drži u napetosti do zadnje epizode.

Maya, bivša vojna kapetanica, suočena je s mračnom tajnom svoga muža nakon njegovog ubojstva. Dok se bori s tugom i brigom za kćer, otkriva da je njen muž Adam vodio dvostruki život. Dalje ne spojlamo, već preporučujemo da sami donesete svoju recenziju nakon gledanja.

Pad kuće Usher

Predstavnik žanra horor na ovoj listi je serija Pad kuće Usher. Serija je adaptacija kultne gotičke priče koju je napisao Edgar Allan Poe.

U seriji, brat i sestra Roderick i Madeline Usher, vode moćnu farmaceutsku kompaniju. Međutim, njihova obiteljska dinastija postaje ugrožena kada se suoče s mračnim tajnama svoje obitelji i misterioznom ženom iz Roderickove prošlosti.

Ova TV serija istražuje teme moći, korupcije, naslijeđa i psihološke disfunkcije likova u mračnoj i gotičkoj atmosferi.

Domaće i turske TV serije 


Na krilima ambicije

Turske TV serije za mnoge od vas imaju posebnu čar. Spoj tradicije i modernizma, intrige i ljubavi, čine da se nađu na vašem popisu omiljenih. Mi smo zavirili u ponudu na Netflixu i pronašli još jednu napetu i intrigantnu priču. TV serija Na krilima ambicije je drama koja prati život mlade voditeljice Asli.

Ona se suočava s mračnom stranom svijeta televizije, gdje njena ambicija postaje opsesija. Serija se bavi temom ambicije, zavisti u poslovnom okruženju i sukobu generacija.

Znam kako dišeš

HBO Max donosi u vaš dom domaću seriju Znam kako dišeš. Ova dramsko – kriminalistička TV serija koju je kreirala i producirala Jasmila Žbanić, osvojila je i publiku i kritičare.

Radnja serije se vrti oko tužiteljice Nevene Murtezić koju glumi Jasna Đuričić. Ona u seriji istražuje slučaj samoubojstva jednog dječaka. Dok se suočava s mračnim tajnama koje otkriva istraga, Nevena se bori i s problemima iz privatnog života. Njen napeti odnos sa sinom Finom (Lazar Dragojević) i problematičan brak, donose jednaku napetost kao i sam slučaj.

U našem serijalu Bonjour.talks, u kojem smo ugostili glumicu Jasnu Đuričić, imali smo priliku saznati više o ovoj seriji, ali i njenom životu. Sigurni smo da će vas, baš kao i nas, osvojiti svojim šarmom i profesionalnošću, kako u ovom intervjuu, tako i u seriji Znam kako dišeš.

Sada pripremite dekicu, omiljeno piće i grickalice i spremni ste za bijeg u novi svijet pun intrige, komedije, drame i ljubavi.

* * *
Naslovna fotografija: @thewhitelotus
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno