Omiljeni sarajevski frizer ekskluzivno nas je poveo na svoje putovanje u Španiju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Omiljeni sarajevski frizer ekskluzivno nas je poveo na svoje putovanje u Španiju

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
6.3.2024.

Ja, ti, on, mi, vi, oni – idemo na putovanje s Ensarom Dervišbegovićem kroz Palma de Mallorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Već smo zajedno imali priliku zaviriti u njegov dom te mu se iznova vraćamo kada god nam ponestane pokretačke energije koja je prisutna u vedrim bojama i eklektici ovog interijera.

Kada uzmemo u obzir ono što do sada znamo o Ensarovom interijeru doma, frizerskog studija i jedinstvenom stilu, očekivano, želimo znati i u čemu uživa za vrijeme putovanja. Ovaj put nam nisu promakle njegove objave iz Španije, a kada smo ugledali njegovu fotografiju u Bonjour.ba duksu znali smo da mu se moramo virtuelno pridružiti na ovom putovanju.

 Ensare, na društvenim mrežama rado pratimo tvoja putovanja i sve fotografije koje podijeliš s lokacija koje posjetiš. Na koji način biraš destinacije za svoja putovanja?

Već kao mali dječak sam imao želju da posjetim neke gradove koji su mi se svidjeli iz filmova i serija kao npr. New York, Los Angeles, Cairo i srećom te su mi se želje ostvarile.

Zadnjih godina vodim se vremenskom prognozom i nekim trenutnim osjećajem. Iako volim jako putovati, ali ako bih morao birati dva grada koja bih do kraja života mogao samo posjećivati to bi bili London i Istanbul.
Kako je ovaj put odluka pala na Palma de Mallorca? Po čemu je ona autentična i kakvi su tvoji dojmovi?

Palma de Mallorca je idealna destinacija u ovim hladnim mjesecima gdje je prosječna temperatura 18 stepeni i skoro svaki dan vas budi sunce.
Pored fenomenalne klime, odličnog vajba u gradu, lokalno stanovništvo će vam se odmah pohvaliti sa fenomenalnom gastronomskom scenom, prelijepim selima u unutrašnjosti otoka, fondacijom Joan Miroa te gotičkom katedralom "LE SEU".
Jesi li posebno uživao u određenim jelima i šta je ostalo upečatljivo u sjećanju?

Imao sam želju da posjetim jedan od 40 najljepših restorana po izboru Conde Nast Travelera, po imenu Botanic, koji se nalazio na 2 minute hoda od mog hotela. Veggie friendly restoran koji vodi chef Andres Benitez oduševit će vas kako priprema vegetarijanske tacose i najbolji desert carpaccio od ananasa.
Još jedan mladi chef Bernabe Caravotta koji je usavršavao svoje znanje u Nomi (Kopenhagen) te potom otvorio svoje gastronomsko carstvo Vandal osvojit će vas svojim viđenjem morskih plodova.
Bez čega nikako ne ideš na putovanje?

Ernest Hemingway je rekao da nikada ne idete na putovanje sa nekim koga ne volite. Toga se striktno držim, ranije nisam mogao da zamislim putovanje bez CD - playera, baterija i omiljenog CD - a. Danas na put ne idem bez punjača za mobitel, medikamenata, japanki za hotel i liste šta želim posjetiti.
Kako se oblače fashionisti/ce u Španiji i je li te posebno oduševilo nešto u njihovom stilu?

Ono što me uvijek razveseli u Španiji je njegovanje individualnog stila, individualnog pristupa modi. Volim vidjeti ljude koji još uvijek punk frizure smatraju lijepim.
Dovoljno su hrabri da svoje tijelo ukrase tetovažama i pirsinzima te ih to uspije izolirati od standardnog trenda. Upravo sam tu fenomenalnu kombinaciju vidio na ovom putovanju. Ljude koje su indokrtinirani modom, ali su zadržali svoje uvjerenje da ne trebaju robovati online trendovima kloniranja.
Znamo da i sam uživaš u modi, ali i shoppingu za vrijeme putovanja. Šta se našlo u tvom prtljagu za Sarajevo?

Trenutno sam opsjednut Loewe parfemima, a samim tim Španija je idealno mjesto za kupovinu istih. Proizvodnja kultnih Camperica je na Palma de Mallorci u mjestu Inca tako da se njihov novi brand CamperLab uvijek nalazi na mojoj wish listi. Za sve ljubitelje luksuznog shoppinga - sve rasprodane it komade u ovim zimskim mjesecima možete naći u Palma de Mallorci.
Kada je riječ o njezi kose, šta se uvijek mora naći u tvojoj putnoj torbi? Bez čega ne savjetuješ da mi idemo na putovanje?

Svojim klijenticama uvijek savjetujem da sa sobom nose leave-in conditioner koji će im zaštiti kosu od sunca ili u ovo vrijeme previše suhog zraka. Palma de Mallorca ima najljepšu artisan parfimeriju koju sam posjetio. Arquinesia parfimerija pravi svoje proizvode inspirisane Balearskim otocima, a imaju masku za kosu sa mirisom Sollerske (selo na Palma de Mallorci) narandže - odlična hidratacija sa mirisom citrusa.
Vjerujemo da već planiraš svoje naredno putovanje. Možeš li nam otkriti svoju narednu lokaciju ili odredište koje je na wish listi za blisku budućnost?

Na mojoj listi su uvijek London, Istanbul i Minhen, jer moj brat živi u Minhenu i sva mjesta ove planete gdje grije sunce slobode, ljubavi...

 

* * *
Foto: Ensar Dervišbegović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno