Sa direktnim letovima iz BiH ovo su idealne lokacije za romantično putovanje u paru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sa direktnim letovima iz BiH ovo su idealne lokacije za romantično putovanje u paru

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
22.5.2024.

Leti se u Milano, London, ka Rimu, Bariju, Veroni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo ove lokacije idealne su putovanje u paru, a naročito ako želite romantični bijeg s partnerom. Više detalja o ovim letovima smo vam donijeli kroz svoje članke od ranije, a kreirali smo i detaljan vodič za putovanje u Milano.
 


Bari, Verona i Rim idealne su destinacije za putovanje u toplim danima pred nama. Odlučili smo istražiti energiju ovih lokacija i donijeti vam detalje koji će pomoći da lakše procijenite gdje idete. No, ako želite nešto malo drugačije - tu je London.

 Rim

Rim je dinamičan i pun energije te s neprestanom kombinacijom starog i novog. Idealan je za parove koji vole historiju, kulturu, ali i dobar provod

Ne propustite Koloseum, Panteon i Vatikan s Bazilikom Svetog Petra i Sikstinskom kapelom. Šetnja Trastevereom omogućit će vam da doživite autentičan italijanski šarm s uskim ulicama, restorančićima i kafićima


Bari 

Opušteniji je od Rima, naglasak je na mediteranskom stilu života, a savršen je za uživanje u delicijama poput morskih plodova i duge (romantične) šetnje uz more.


Foto: @laurandnicolasŠta posjetiti na Bariju? Baziliku Svetog Nikole, Bari Vecchia (stari grad) s uskim ulicama i dvorac Castello Svevo. Plaža Pane e Pomodoro idealna je za opuštanje.


Verona

Grad Romea i Julije - idealan romantični getaway. Romantična i šarmantna, s fascinantnom arhitekturom i historijskim znamenitostima, iako je mirnija od Rima, Verona će vam pružiti dovoljno aktivnosti i kulturnih događaja. Posjetite Julijinu kuću s poznatim balkonom, Rimski amfiteatar i Piazza delle Erbe, trg prepun života i historije. Šetnja uz rijeku Adige pruža romantične trenutke.


London

U potpunoj suprotnosti s Mediteranom, maštovitim, romantičnim i uskim uličicama, London će vam pružiti urbani odmor. London je idealan za parove koji traže dinamičan i raznolik odmor te je odličan izbor za one koji žele posjećivati muzeje, uživati u vrhunskoj kuhinji i istraživati živahan gradski život.


Foto: @shepelevich

* * * 
Naslovna fotografija: @cristinahudacov

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno