Sada kada iz Sarajeva letimo direktno za Milano i to za 30€, evo šta trebate posjetiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Sada kada iz Sarajeva letimo direktno za Milano i to za 30€, evo šta trebate posjetiti

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
6.5.2024.

Otkad imamo direktan let iz Sarajeva za Milano po primamljivoj cijeni koja počinje od 30€, vrijeme je da se bolje upoznamo s tim gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Milano je modna i financijska prijestolnica Italije koja odiše elegancijom i uzbudljivom atmosferom. Grad je svima poznat po impresivnoj arhitekturi, svjetski poznatim modnim brendovima, bogatoj kulturnoj baštini te naravno poznatoj, ukusnoj kuhinji. 

Sada kada se otvorila nova prilika za putovanje u ovaj modni i kulturni centar Italije, donosimo nekoliko atrakcija koje svakako trebate posjetiti dok ste tamo. 

 


 

Duomo di Milano

Sigurni smo da svaki obilazak Milana počinje s ovom impozantnom katedralom koja je ujedno i simbol grada. Uživajte u prekrasnoj arhitekturi i spektakularnom pogledu s njenog krova.

 


Foto: @duomodimilano


 

Galleria Vittorio Emanuele II

Predlažemo da nastavite vašu šetnju do Gallerie Vittorio Emanuele II, elegantne trgovačke galerije koja je dom brojnim luksuznim trgovinama, restoranima i kafićima. 

 Pinacoteca di Brera

Ljubitelji umjetnosti će željeti posjetiti Pinacoteca di Brera, renomirani muzej koji čuva veliku zbirku talijanske umjetnosti, uključujući djela velikana poput Caravaggia, Raffaela i Tintoretta.

 Navigli

Za malo drugačiji iskustvo u Milanu, posjetite četvrt Navigli, poznatu po svojim kanalima i živopisnim kafićima i restoranima. Šetnja duž kanala uz zalazak sunca je nezaboravan doživljaj, a netipična je za Milano. 

 Bonus tip: Bar Luce - Fondazione Prada

Posjetite Bar Luce, jedinstveni kafić dizajniran od strane slavnog redatelja Vesa Andersona, koji se nalazi unutar Fondazione Prada. Ovaj kafić odiše estetikom inspirisanom klasičnim filmskim setovima. 

 

Foto: @agnieszka_zajac

* * * 
Naslovna fotografija: @
majamalnar

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno