Bonjour.Retreat 2023: Ovako smo se proveli na druženju u Emporia Wine hotelu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.Retreat 2023: Ovako smo se proveli na druženju u Emporia Wine hotelu

Tekst:

Emina Smaka

BONJOUR.CLUB
7.12.2023.

Uzbuđenje je u zraku?! Dok kraj godine označava početak praznične euforije za nas u Bonjour.ba magazinu ovo je ujedno i vrijeme introspekcije i revizije uspješnih momenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kroz naše dosadašnje projekte jasno dajemo do znanja da iskustva koja prolaze naše omiljene akterice u fimovima i serijama rado prenesemo i na vlastita. Tako je bilo i ovaj put.

Dok se susrećemo s krajem godine, tu svečanu atmosferu smo obogatili kreiranjem jedinstvenog druženja - Bonjour.Retreat

Ovo druženje je naš način proslavljanja vrhunskih standarda u iskustvenim događajima koje smo kreirali tokom cijele godine, a upravo ova godina je bila posebna važna za nas. S ponosom smo se podsjetili naših uspjeha, ali i postavili nove ciljeve za narednu godinu

 

Retrospektiva 2023. na Bonjour.ba 

Ove godine predstavili smo vam i naše Bonjour.Boutique evente koje kreiramo na jedinstven način s odabranim zvanicama. 2023. će sigurno obilježiti 'The most unusual flower experience by Porsche & Bonjour.ba'. Snovi, sanjarenje, pomicanje granica i rušenje predrasuda su bili tema ovog iskustvenog događaja. 

Naravno, ne zaboravljamo ni 'Guess x Bonjour.ba: La dolce vita' magičnu večer inspirisanu Italijom. 

 
Rado otkrivamo da smo i naš glavni cilj za 2023. godinu uspješno realizirali. Naime, video je format predstavljanja priča onaj koji nam je posebno golicao maštu pa smo tako pokrenuli svoj YouTube kanal, gdje ćete zbog priča kao što su 'Bonjour.zaviruje: Martina Saira' ili 'Bonjour.Talks: Jasna Đuričić o novoj glumačkoj ulozi' rado kliknuti gumb subscribe. Razlog više za to su i projekti koji nam dolaze, a neki od njih će oduševiti gourmet, modne ili beauty entuzijaste među vama. 

Promjene i osvježenja smo imali i u strukturi tima. Tako sada naš tim broji 8 sjajnih žena i sjajnih energija, pod vodstvom vlasnice i osnivačice Bonjour.ba naše Ane Ćavar. Ana je jedna od onih žena čija energija i entuzijazam zaista mogu pomicati planine, a u našem timu je pravi foodie pa joj se rado obratimo kada smo u potrazi za novim jelima naše gourmet rubrike, ok priznajemo i u privatne svrhe. 

 
Upoznajte naše nove kreatorke sadržaja - Nevenu i Arijanu te marketing asistenticu Semru. Upravo su to cure koje će vas voditi kroz naredna Bonjour.ba putovanja, ali i one koje će dati neki novi, (možda GenZ?) pogled na stvari. 

 
Neke od nas su slavile i nove karijerne početke, tako je Dijana sada naša kreativna i marketing direktorica, Marija brend specijalistica, a Emina glavna urednica. Kažemo vam, mnogo lijepih događaja stane u 1 godinu. 

 No, ni ova godina nije prošla bez niza izazova. Potrudili smo se svim našim čitateljima pružiti mir i komfor u našim člancima, ali i savjetovati ih kako se nositi s izazovnim situacijama. Među mnoštvom upravo takvog sadržaja izdvajamo i onaj koji govori o tome kako se nositi sa strahom. Možemo otkriti da nam je i jedan od ciljeva za narednu godinu intenzivnije govoriti o mentalnom zdravlju te našim čitateljima i čitateljicama pružiti savjete stručnjaka. 
 

Godinu završavamo i s jednim velikim 'cheers' za osvojenu bronzu u kategoriji 'Event' na No Limit festivalu u Sarajevu. Naravno, nagradu smo dobili za naš jedinstveni event 'Garden in the City'. 

Bonjour. Retreat 2023. 

Vratimo se još malo i na naše druženje u Mostaru. Emporia Wine Dine Hotel postao je epicentar našeg introspektivnog putovanja. Od trenutka kada smo stupili na tlo ove izuzetne lokacije, atmosfera je bila natopljena notama luksuza. Emporia Wine Dine Hotel je, bez sumnje, postao središte gdje su se spojili rafinirani ukusi, vrhunska usluga i nevjerojatan pogled na mostarske vizure. I tako, Bonjour.ba tim je zakoračio u svijet gdje je svaki trenutak bio poseban, a svaki detalj pažljivo osmišljen.
Kroz dva dana inspiracije i donošenja poslovnih odluka nismo zaboravili ni uživati u posebnim ritualima, a ovaj put je za nas pored opuštajućeg DIY iskustva, bilo i uživanje u gourmet avanturi koju smo ekskluzivno prošli u Emoria Wine Dine restoranu. No, ta posebna priča zaslužuje svoj poseban osvrt koji vas već čeka ovdje


Red produktivnog rada, red opuštajućih momenata smo obilježili i grupnim fotografisanjem tima. Naravno da jedan tim koji se sastoji od istinskih fashionistica nije propustio priliku za kreiranje timskog portreta

 I dok se pripremamo za nove izazove, osjećamo se privilegovano što smo dio tima koji ne samo da ostvaruje uspjehe, već ih i slavi na poseban način. Ovaj retreat nije samo bijeg od svakodnevice, već i priprema za sve ono što planiramo ostvariti u narednoj godini. Bonjour.ba tim ostaje vjeran svojoj misiji - stvarati iskustva koja će se pamtiti. 

 Radujemo se što ćemo i u narednoj godini pružati jedinstven, autentičan, samopouzdan i optimističan pogled na budućnost. Prioritet nam je i dalje graditi lokalnu scenu, otvarati vrata talentiranim bh. umjetnicima te aktivno pridonositi promociji lokalne zajednice. Fokus stavljamo i na pozitivne priče o dizajnu, modi, interijerima, gourmet temama, karijeri i majčinstvu, gradeći tako inspirativnu i osviještenu zajednicu.

 Bisous, bisous
vaš Bonjour.ba 

* * * 
Foto: Nađa Pandur za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci