The most unusual flower experience by Porsche & Bonjour.ba: Sasvim drugačije, intimno druženje inspirirano snovima - Bon...

The most unusual flower experience by Porsche & Bonjour.ba: Sasvim drugačije, intimno druženje inspirirano snovima

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
28.4.2023.

Snovi, sanjarenje i svakodnevno poticanje dama da mijenjaju svijet, rušeći stereotipe i potičući promjenu. Vizija je ovo koja je duboko utkana u Bonjour.ba filozofiju i Porsche brend te koja je upravo ova dva brenda spojila u kreiranju iskustvenog eventa koji pomiče granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 75 godina Porsche predstavlja duh inovacije, strast i snove. Slavimo zajedno sa ljudima koji su inspirisani snovima”, kaže Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora Porsche AG.
Upravo zato ne iznenađuje što je SHIFT by Porsche zajednica ambasadorica sastavljena od žena koje imaju glas za poticanje promjena, inspiraciju i dijeljenje priča.
Upravo su one bile gošće prvog Bonjour.Boutique eventa kojeg smo organizirali u suradnji s brendom Porsche, a koji je nosio naziv 'The most unusual flower experience'. Event smo smjestili u neočekivan, industrijski uređen prostor na lokaciji GREENPARK SPACE s jednim od najljepših pogleda na Sarajevo.


 

 


Kroz novi koncept koji nosi naziv Bonjour.boutique event, želimo zajedno s partnerima, u intimnoj atmosferi, kroz visoko estetski produciran event, uzvanike provesti kroz posebno, kreativno osmišljeno iskustvo kakvo neće zaboraviti. 
 

 

 


Kao nit vodilja eventa, u ovoj slavljeničkoj godini kada slavimo 75 godina postojanja brenda Porsche, kao i 60 godina od predstavljanja kultnog 911 modela, sasvim prirodno nametnulo se cvijeće. Cvjetne instalacije atribut su uz koji vežemo Bonjour.evente, a sada je ono preuzelo glavnu ulogu predstavljajući stil života, kao i energiju koja nas iznova pokreće.


Pri dolasku u GREENPARK SPACE, Porsche Taycan Turbo ukrašen raskošnim cvjetnim dekoracijama, dao je mali teaser u temu eventa i posebno iskustvo koje očekuje uzvanice tijekom večeri. 
Električni automobil koji slavi poriv za slobodom, postiže impresivno ubrzanje od 0 do 100km/h za 3,2 sekunde, dok električni motori razvijaju 680 konjskih snaga. 

Pozornost krade i bezvremenskim dizajnom, a ovaj sasvim drugačiji, vizualni primamljivi duo bio je kulisa i za kreiranje fotografija sa uzvanicama, koje su na svoj upečatljiv način odgovorile na dress code večeri feminine and fierce.

 

Dijana Ćavar i Ana Ćavar
 

Melisa Čengić
 

Martina Saira Keškić

 

Sabina Željo

 

Amna Džambić-Branković i Vesna Beganović

 

Mensura Hodžić-Mujčinović

 

Belinda Pušić
 

Selvedina Babić-Junuzović

 

Maja Topčagić

 

Larisa Halilović
 

Irma Kohel
 

Belma Tvico-Stambol
 


Pri ulasku, dame je na hedonističko uživanje pozvao dugi stol obogaćen elegantnim stolicama i raskošnim, mirisnim kreacijama sastavljenim od svježih ruža, lizijantusa, hortenzija, voile, ranunkula i gipsofilije, koje su pozivale na istraživanje. Cvjetne dekoracije eventa potpisuje floristica Enisa Gazibara koja je već više od 20 godina rada u Galeriji cvijeća Višnja nezaobilazna floral adresa u Sarajevu.
 

 

 

Photowall koji je nosio motivirajuću poruku koja nas iznova podsjeća da slavimo našu unikatnost, bio je mjesto dodatne inspiracije. Pri kreiranju foto kadrova, dame su doslovce ušetale u malu cvjetnu bajku i okružene cvijećem, kreirale nove uspomene.
 

 


 

Za pjenušavu dobrodošlicu pobrinuo se tim kompanije Fina Vina uz živopisni pjenušac Giocato vinarije Edi Simčić. Giocato na talijanskom znači zabavljati se, plesati, što je bio dodatan povod da nazdravimo lijepoj večeri uz ove svježe note.

  

Tijekom večeri, dame su uživale i u crvenom vrhunskom vinu vinarije Movia u kojem se spajaju intenzivne note zrelih bobica, vanilije, cimeta i lagane note čokolade, kao i bijelom Sauvignon vinu također vinarije Movia, koje je istovremeno diskretno, no i cvjetno kompleksno te zrelo.

Tim Pekarnica Mrvica zaslužan je za ukusne slatke i slane zalogaje među kojima su se našle delikatne, ukusne delicije s kozicama i lososom, aromatizirane salate te povrtne kombinacije koje su savršeno upotpunile note vina.
Prepoznatljivi macarons uz tart s jagodama i karamelom dodatno su zasladili ovu mirisnu hedonističku priču.

 

 


Vrhunac večeri je bila cvjetna radionica koja je došla kao iznenađenje svim uzvanicama, a koju je vodila floristica Enisa Gazibara.
Enisa je motivirala dame da koristeći svježe cvijeće na stolu kreiraju cvjetne aranžmane koji odgovaraju njihovoj osobnosti i karakteru, pri tome ih savjetujući kako postići harmoniju i iskoristiti koju vrstu cvijeća. Uzvanice su svoje aranžmane kreirale u drvenim kutijama koje su ručno izrađene upravo za ovu priliku, kako bi ih mogle koristiti i za nove aranžmane koje će kreirati u svojim domovima implementirajući znanje naučeno na radionici.


Enisa Gazibara

 

 


Goste su tijekom večeri pozdravile i Ana Ćavar, vlasnica i direktorica portala Bonjour.ba, koja je gostima približila viziju Bonjour.boutique evenata, kao i vrijednosti koje Bonjour.ba i Porsche tim dijele dodavši: "Bonjour.ba je danas u online svijetu prepoznat kao adresa na koju čitatelji dolaze po inspiraciju, adresa na kojoj ćete uvijek dobiti autorski sadržaj i posebno iskustvo uz visoku estetiku. Upravo je to osjećaj koji sada želimo našim gošćama pružiti i offline kroz Bonjour.Boutique events. Dakle pažljivo odabrana publika, u pomno osmišljenom, jedinstveno dekoriranom prostoru uz jedno iskustvo koje nećete zaboraviti."

 

 

Ana Ćavar

 

Melisa Čengić, marketing, CRM i PR menadžerica brenda Porsche otkrila nam je i više detalja o ključnim vrijednostima Porsche brenda koji spaja ono što su naizgled suprotnosti: tradiciju i inovaciju, sigurnost i brzinu, ali i poruku koja je duboko utkana u brend:
„Driven by Dreams definira suštinu brenda Porsche. Ovaj slogan odražava pristup sa kojim ljudi koji stoje iza Porschea rade svaki dan kako bi ispunili snove kupaca širom svijeta.“

 

Melisa ČengićMaštoviti, unikatni, posebni, drugačiji – aranžmani kreirani tijekom večeri izgledali su poput onih iz najljepših cvjećarnica, a najslađi detalj svakog od njih bila je omotnica unutar koje je kartica na kojoj su ispisani ostvareni snovi svake od uzvanica. Naime, netom prije eventa smo zamolili dame da nam otkriju na koji svoj ostvareni san su najponosniji i upravo njih smo, ispisane rukom dodali kao posebnu poruku uz svaki kreirani aranžman. Njihovi snovi su ujedno i razlog za najemotivniji trenutak večeri kada su se upravo oni prikazali na zidu, pokazavši nam tako da se snovi uistinu ostvaruju posebno za one koji su Driven by Dreams

 Bio je to jedan mali, ali vrijedan podsjetnik na važnost međusobne podrške, proslave životnih uspjeha uz koje mijenjamo (naš) svijet, ali i da se ne bojimo sanjati.
Snovi se ostvaruju i vjerujemo da će priče poput ovih biti dodatan sjajan podsjetnik da možemo maštati.
Mi smo izmaštali organizaciju i kreiranja događaja kakav je bio Porsche x Bonjour.ba event, a u nastavku pogledajte dio atmosfere s jedne sasvim neobične cvjetne večeri sa pogledom na zvijezdama osvjetljeno Sarajevo. 

 

 

***
Foto: Marko Jovančić i Nidal Saljić za Bonjour.ba

---
Taycan Turbo: Potrošnja električne energije kombinovano u kWh/100km: 23.6–20.2 (WLTP); emisija CO₂ kombinovano u g/km: 0

Povezani članci

Najpopularniji članci