TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 20.9.2024.
Od jučer, Vilsonovo šetalište krasi jedinstvena emotivna postavka koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim - grudnjaci pažljivo postavljeni duž staze, prikupljeni u okviru akcije koju je organizovala kompanija Alma Ras, zajedno sa svojim vjernim kupcima.
Ova postavka nije samo vizuelno upečatljiv prizor, već nosi duboku i emotivnu poruku podrške ženama oboljelim od raka dojke. Tokom akcije prikupljeno je preko 2000 grudnjaka - 2000 simbola snage, nade i ljubavi. Oni sada pričaju svoje tihe, ali moćne priče, na ovom sarajevskom šetalištu, podsjećajući nas sve na važnost zajedništva i brige jednih za druge.
Kao kompanija koja većinski zapošljava žene i brine o njima, Alma Ras je uvijek stavljala ženu u središte svog poslovanja. U saradnji s udruženjem Think Pink, nastavili su tu misiju kroz donaciju od 27.000 KM kao potporu ženama koje prolaze ovu borbu. No, ono što ovu kampanju čini posebnijom jeste i učešće kupaca Alma Ras, koji su kroz kupovinu artikala iz linije "Podrška koju volim" i donaciju svojih grudnjaka, postali glas podrške i solidarnosti.
“Danas sam posebno ponosna što smo zajedno sa našim vjernim kupcima i udruženjem Think Pink uspjeli stvoriti ovaj emotivan i vizualno upečatljiv prikaz podrške ženama oboljelim od karcinoma dojke. Ova postavka, koja uključuje preko 2000 grudnjaka koji su donirali upravo naši kupci, simbolizira snagu, nadu i ljubav, te služi kao podsjetnik da nijedna žena ne treba biti sama u svojoj borbi. Hvala svima što ste dio ove priče i što zajedno činimo razliku”, riječi su Nermine Kadrić, marketing menadžerice kompanije Alma Ras.
“Kada smo u januaru razgovarali sa menadžmentom kompanije Alma Ras i planirali naše izvanredno partnerstvo ova postavka bila je jedna od aktivnosti za koju smo odmah znali koliko će emocija donijeti kod svake žene i koliko je važna poruka koju šaljemo. S nestrpljenjem smo čekali upravo ovaj dan kada ćemo je pokazati i građanima Sarajeva. Iza svakog od 2000 grudnjaka stoji 2000 žena, priča, emocija, ljubavi, empatije i razumijevanja. Izuzetno smo zahvalni kompaniji Alma Ras na partnerstvu koje traje 365 dana u godini.”, istaknula je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije Think pink – zajedno smo jedno.
Postavka će biti izložena do 15. oktobra, dok će izdvajanje 1 KM iz linije “Podrška koju volim” trajati do kraja godine.
https://www.youtube.com/watch?v=6HVFNZkFxrU
* * *
Foto: Promo
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!