Ovih 5 lokacija u BiH posjetio je Kristijan Iličić, a evo zašto biste trebali i vi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovih 5 lokacija u BiH posjetio je Kristijan Iličić, a evo zašto biste trebali i vi

Tekst:

Arijana Bošnjak

PUTOVANJA
29.8.2023.

Kada se zaželimo putovanja i sanjarimo o dalekim destinacijama, profil na koji rado idemo je uvijek onaj od Kristijana Iličića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kristijan kroz svoje fotografije, video i detaljne opise budi u nama mnoštvo emocija i dočara svaku novu lokaciju na takav način da nas s lakoćom vodi na put oko svijeta.

Ovoga puta zadržao se u Europi i za svoj odmor s obitelji izabrao pitoresknu Hercegovinu. Njegovo oduševljenje onim što je vidio prenio je, kao i obično, na svojim društvenim mrežama i još jednom, po tko zna koji put, osvojio naklonost svojih pratioca. Pet lokacija na kojima je bio, svakako su vrijedne posjete, a o njima ste mogli čitati i u našim prethodnim tekstovima. Danas ćemo vas podsjetiti na ljepotu svake od njih.

 Slapovi Kravica

"Oaza u kamenu" je skoro postao službeni nadimak za ovu prirodnu ljepotu koja zaista pruža prizor za pamćenje. Na ovom čarobnom mjestu rijeka Trebižat pada s visine od 28 metara i stvara moćan prizor koji pomalo ulijeva strah, ali i divljenje, prema snazi prirode.

Slapovi Kravica su idealna lokacija za sve ljubitelje divlje prirode koja će im pružiti bijeg od stvarnosti i utočište koje svojim ledenim kapljicama osvježava tijekom nepodnošljivih vrućina.

Pravi avanturisti će poželjeti doplivati tik do slapova i osjetiti kako smo mali i nemoćni naspram snage prirode. Ako vam je ovo previše odvažna opcija, predlažemo vožnju čamcima koji će vas dovesti podno slapova i pružiti osjećaj avanture i miris divljine kakvu zamišljamo da postoji samo u dalekim prašumama.

 Prirodni vodeni park Koćuša

Vodeni park Koćuša je lokacija u blizini Ljubuškog na kojoj „rijeka od devet imena“ prelazi u ime Trebižat. Vodopad visine pet metara i zapanjujuće širine od 50 metara stvara neodoljivu prirodnu kulisu u kojoj ćete poželjeti provesti dan i odmoriti duh i tijelo.

U blizini se nalazi i Adria park Koćuša koji će vas oduševiti svojom ponudom, od tradicionalne, ali i moderne kuhinje koja će ugodno iznenaditi nepce, do bazena koji će pružiti ugodno osvježenje. Kupanje neka poprati neki šareni ljetni koktel i imate odmor za koji ćete poželjeti da traje zauvijek.

 Klub Divine na rijeci Trebižat

Ovaj klub na rijeci Trebižat je savršen primjer prostora koji se sljubljuje s prirodom i naglašava njenu ljepotu. Drvene konstrukcije kluba i šum vode kojom je okružen, pružaju mir kakav je zasigurno svima potreban nakon gradske buke kojom ste okruženi u svakodnevici.

Zamislite mjesto gdje ležite u bijelim boho ljuljačkama dok ispijate čašu najdražeg vina, u blizini vam spremaju ukusna jela, a kada se poželite aktivirati, možete se pridružiti ekipi i igrati odbojke na pijesku. Ova neodoljiva lokacija takav san vrlo lako pretvara u stvarnost.

 Bandurića Kuća Estate

Imanje koje je Kristijan birao za svoj odmor s obitelji osvaja svojim interijerom, ali i eksterijerom koji su spoj tradicije i luksuza. Smješteno na idealnoj lokaciji, ovo imanje će doći kao mjesto predaha od obilaska obližnjih turističkih lokacija o kojima pišemo danas.

Odmor će donijeti ugodna atmosfera ovog privremenog doma koji je dovoljno prostran da u svoje okrilje uzme čak osam ljudi pa ga i drugi često biraju za obiteljski odmor. Bilo da vrijeme nakon obilaska želite provesti u kućnoj teretani, s koktelima uz osvijetljeni bazen ili roštiljajući s prijateljima, ova oaza skrivena visokim zidovima, zasigurno će pružiti idilično utočište svakome od vas.

 Hajdučke Vrleti Blidinje

Pauza za dobru hranu obavezna je na svakom putovanju. Jednu takvu napravio je i Kristijan na lokaciji Hajdučke Vrleti. Mjesto koje je dom tradicionalne hercegovačke kuhinje i interijera koji osvaja svojim toplim, rustikalnim ugođajem.

Hajdučke Vrleti kriju se u parku prirode Blidinje i pružaju neodoljiv pogled na prirodu i jezero u blizini. S obzirom na to koliko mira pruža ova lokacija, vjerujemo da ćete poželjeti da se zadržite duže pa smještaj možete potražiti odmah kod njih.

 

* * *
Naslovna fotografija: @kristijanilicic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno