5 stvari koje su zajedničke svakoj zdravoj vezi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 stvari koje su zajedničke svakoj zdravoj vezi

Tekst:

Marija Perić

LJUBAV & BRAK
4.9.2021.

Svaka veza je drugačija, no bez obzira na to, postoji nekoliko stvari koje možemo dodatno promotriti kako bismo se uvjerili da u našoj vezi sa partnerom sve funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdrava veza u modernim terminima može značiti drugačije stvari za svakog od nas, i ta se mjerila mijenjaju konstantno, kako se osoba razvija, ali i odrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto što smo željeli ranije od svojih romantičnih veza, ne znači da je to nešto što želimo sada.

Foto: Unsplash

No, kako biste mogli osjetiti kojim dijelovima vaše veze trebate posvetiti pozornost i kako se povezati sa svojim partnerom, izdvojili smo 5 znakova koji će vam dati signal je li vaša veza zdrava te kako ju učiniti zdravijom.

Kojih je to 5 znakova, otkrijte u nastavku.

IZMEĐU VAS POSTOJI POVJERENJE

Stup svake veze trebalo bi biti povjerenje između partnera koje se gradi iz dana u dan i na kojem partneri trebaju konstantno raditi. Kako biste mogli biti u potpunosti otvoreni u razgovoru na bilo koju temu potrebno je da se međusobno poštujete i prihvaćate i uistinu posvetite vašoj vezi.

Foto: Unsplash

Kako biste izgradili povjerenje postepeno razgovarajte sa svojim partnerom o vašim izazovima ili malenim pobjedama te zajedno pokušajte riješiti ili slaviti. Zajedničko rješavanje problema ili pak s druge strane, proslava uspjeha, povezuje ljude i kreira jaču vezu, te ultimativno povjerenje.

OTVORENA KOMUNIKACIJA NIJE PROBLEM

Važno je da se svom partneru možete povjeriti. Bilo da trebate razgovarati o nečemu vezano za posao, vašu vezu, prijateljice ili obitelj, od izuzetne je važnosti da se emocionalno možete osloniti na svog partnera.

Foto: Unsplash

U komunikaciji sa partnerom nastojte biti iskreni kako biste se uistinu mogli povezati na više razina i kako bi se vaša veza srela sa nekim novim stepenicama razvoja. Uz iskrene razgovore vaš partner će vas moći bolje upoznati i povezati se sa vama, ali i odgovoriti na vaše potrebe u vezi.

SOLO VRIJEME JE DIO VAŠE STALNE RUTINE

Vaša veza može biti savršena i možete koristiti svako slobodno vrijeme za viđanje sa svojim partnerom. No, kako bi veza funkcionirala potrebno je da pored toga što ste u vezi, postojite kao zasebna osoba i imate svoj život ispunjen hobijima, aktivnostima i druženjima s vama dragim ljudima.

Foto: Unsplash

Jednako kako je važno vaše vrijeme zajedno, bitno je da imate i svoje vrijeme odvojeno. Jedino tako će svatko od vas u vezi biti ispunjen i moći ćete dosegnuti potencijal koji vaša veza može imati.

POSVEĆUJETE VRIJEME FIZIČKOJ POVEZANOSTI

Kemija koja postoji između dvoje ljudi kroz fizičku povezanost, kako god vi definirate fizičku povezanost u vašem riječniku, jednako je važna kao dosad navedene stavke. Bez tog zsa zsa zsu (kako to Carrie Bradshaw odlično opisuje) trenutka između vas, romantike i intimnosti izazovnije je istinski se vezati za vašeg partnera.

Foto: Unsplash

Pored toga, važno je da razgovarate o tome što je za vas bitno u ovoj sferi veze i što biste vi voljeli od svog partnera. Kroz otvorenu komunikaciju i privrženost jedno drugom pronaći ćete idealnu kombinaciju za vas.

IDE VAM ZAJEDNIČKO RJEŠAVANJE KONFLIKTA

U zdravoj vezi konflikt se može dogoditi s vremena na vrijeme i može nastati radi malene ili velike stvari, izazova ili situacije. No, kako ćete vas dvoje reagirati na konflikt velik je znak kakva će vaša veza biti i koliko trebate raditi na međusobnom razumijevaju.

Kada se konflikt dogodi u vezi, važno je da ne napadate jedno drugo nego da zajednički radite na tome da se konflikt riješi. Vas dvoje protiv problema – jednadžba je koja radi i koja može povoljno djelovati na vašu vezu u svakoj fazi.

***

Naslovna fotografija: Unsplash
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno