TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 16.7.2016.
Prilikom snimanja intimnih, romantičnih fotografija često se u nama javi određena nesigurnost zbog škljocanja aparata koji nam ne dozvoljava da u potpunosti uživamo u trenutku.
No, ako je set vašeg snimanja vedar apartman, s krevetom i mnoštvom jastuka, knjigama na policama i ukusnim kokicama, dobivate topao i moderan stan u potkrovlju koji uz glazbu u pozadini postaje mjesto za veselu borbu jastucima zaljubljenog para. Upravo je fotograf Vic Bonvicini iskoristio ovu formulu za snimanje preslatkih zajedničkih trenutaka Kirsten i Turnera. Pripremite se na val toplih emocija dok listate ove fotografije.
{gallery}2016/2016_07/par{/gallery}
Foto: Vic Bonvicini
TEKST: Ilda Lihić-Isović
Turska je za mnoge sinonim za Istanbul, Kapadokiju i all-inclusive ljetovanja u Antaliji, ali negdje između dramatičnih litica i tirkiznog mora, postoji mjesto koje je sve ono što većina destinacija nije.
Nautical Hotel, smješten u selu Faralya, nudi drugačiji doživljaj Egejske obale. Nema gužve, nema programa, nema švedskog stola. Samo tišina, pogled koji hipnotiše i osjećaj kao da je cijeli svijet odmaknut bar nekoliko kilometara.
Smješten visoko iznad mora, u mirnom mjestu Faralya, u ovom hotelu su u fokusu prirodni materijali, sklad s okruženjem i osjećaj da boravite na mjestu koje postoji mimo turističke buke.
Hotel je namijenjen isključivo odraslima, što dodatno doprinosi miru koji osjetite odmah po dolasku. Sobe su raspoređene niz padinu, svaka s pogledom na more, a mnoge od njih imaju i privatne terase ili jacuzzije. Arhitektura je nenametljiva, prozračna i usklađena s pejzažem.
Tu je i infinity bazen s pogledom na horizont, mjesto koje postaje prirodna kulisa za duge, tihe sate u hladu.
Do mora se dolazi uređenom stazom kroz borovu šumu, koja vodi do male, intimne plaže rezervirane samo za goste hotela.
Hrana koja prati ritam mjesta
Restoran nudi selekciju mediteranskih jela pripremljenih od lokalnih sastojaka. Meni nije pretjerano opširan, ali je pažljivo kreiran s naglaskom na svježinu i sezonske okuse. Riba, maslinovo ulje, povrće iz okolnih vrtova i domaći hljeb, servirani uz pogled koji svemu daje poseban ukus.
Večere se poslužuju na otvorenoj terasi, pod svjetlom fenjera i uz šum mora u pozadini. Bez pretenzije, ali s dozom posebnosti.
Kako doći?
Do hotela se najlakše dolazi letom do aerodroma Dalaman, koji je od Sarajeva udaljen oko dva sata leta. Od aerodroma do hotela vožnja traje približno sat i po. Budući da se hotel nalazi u izdvojenom dijelu Faralye, preporučuje se korištenje organizovanog transfera koji hotel nudi, kako biste izbjegli nepotrebne komplikacije pri dolasku.
Kada je najbolje posjetiti?
Idealno vrijeme za boravak je između kraja aprila i početka oktobra. Tokom ovog perioda vrijeme je stabilno, more toplo, a priroda u svom punom sjaju. Iako su ljetni mjeseci nešto prometniji, zbog koncepta hotela i ograničenog broja gostiju, mir ostaje zagarantovan.
Foto: @bsraonen
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!