World Pasta Day slavimo uz omiljeni recept Gigi Hadid koji je superkremast i ukusan
Tekst:Marija Perić
GOURMETWorld Pasta Day poseban je dan kada možemo iskazati svu našu zaljubljenost u ovo talijansko jelo.
U čast svim superukusnim pastama, danas smo odlučili izdvojiti popularni recept za pastu koji je podijelila Gigi Hadid i koji vas kroz fotografiju zove na kušanje.
Recept je kremast, jednostavan, a ukusan što ga čini dostojnim za službenu World Pasta Day proslavu.
Foto: @gigihadid
Recept otkrijte u nastavku.
Sastojci:
- ¼ šalica maslinovog ulja
- 1 mali crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- ½ šalice paste od rajčice
- 1 šalica vrhnja
- sol i papar po ukusu
- 1 žlica čili mrvica
- 1 žlica bosiljka
- 1 žlica papra
- 1 jušna žlica votke
- kuhana tjestenina (farfalle)
- ½ šalice vode za tjesteninu
- 1 žlica maslaca
- 1 šalica parmezana
Priprema:
Ovim redom ulijte maslinovo ulje, mali crveni luk i češnjak. Malo promiješajte, a zatim dodajte rajčica pastu, vrhnje i votku te miješajte, a zatim začinite i ponovo promiješajte.
Prelijte tjesteninu u tavu i dodajte navedenu količinu vode u kojoj se kuhala pasta. Na vrh stavite maslac i parmezan. Poslužite preliveno s još bosiljka i parmezana.
Foto: @letmecook.au
***
Naslovna fotografija: @letmecook.au
Tekst: Marija Perić