TEKST: Adelisa Mašić
DATUM OBJAVE: 23.6.2025.
Haljina koju možeš nositi na posao, ali i produžiti dan uz piće s prijateljicama bez da mijenjaš outfit, pravi je ljetni ideal.
Ako je pritom od prozračnog materijala, u boji koja ide uz sve i kroja koji ne traži puno truda, jasno je zašto će nestati čim krene sniženje.
U Stradivariusu smo pronašli upravo takve modele – midi dužine, jednostavne siluete i tkanine koje prijaju koži i ne guše ni tokom najtoplijih dana.
Tu su lanene košulja-haljine sa pojasom, klasične haljine koje prate liniju tijela, kao i modeli s laganim strukom i kratkim rukavima koji zadržavaju ležernost.
Neke od njih možeš nositi i slojevito preko tanke košulje ili uz lagani sako, što ih čini idealnim za poslovne kombinacije u promjenjivim ljetnim uslovima.
Nijanse su neutralne i lako se kombinuju, od klasične bež i bijele, preko karamele, pa sve do prigušene roze. Materijali su prirodni i ugodni, a krojevi dovoljno udobni da ih nosiš od jutra do večeri bez potrebe za presvlačenjem.
Foto: @veneti.a
U nastavku ti donosimo izbor Stradivarius haljina koje s razlogom čekamo da se pojave na sniženju:
Pogledaj najnovije teme na Bonjour.ba
Naslovna fotografija: @zinafashionvibe
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!