#wanderlust: 5 razloga zašto je pametno putovati u jesen - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

#wanderlust: 5 razloga zašto je pametno putovati u jesen

PUTOVANJA
12.10.2018.

Više je razloga zbog kojih se veselimo jeseni - tranzicija prirode iz ljetnog u jesensko ruho, zvuk pucketanja lišća dok hodamo parkom, jela koja uljepšavaju druženja sa prijateljima, topli vuneni materijali, ples na kiši i miris prženih kestenja koji se širi gradom, samo su neki od njih…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesensko okruženje predstavlja i sjajnu kulisu za upoznavanje novih gradova, budući da osim što ulice grada oboji u tople narančaste, smeđe i crvene tonove, osigurava i mogućnost uživanja u raznim outdoor aktivnostima, a uz to, ne morate se brinuti da će istovremeno velik broj turista uživati u atrakcijama koje i vi posjećujete. Jesenska sezona uistinu omogućava da baš poput lokalaca osjetite i doživite ritam grada koji posjećujete. I ne samo to...

#POPUSTI
Jesen je sinonim za putovanja po nešto pristupačnijim cijenama. U ovom periodu cijene letova i smještaja su dosta niže u odnosu na uvijek popularnu ljetnu sezonu ili blagdansko doba krajem godine, bilo da želite putovati unutar regije, kontinenta ili ciljate na prekooceanska putovanja. 

snizenja

#OUTDOOR AKTIVNOSTI
Uživanje u svježem zraku, penjanje, šetnje i istraživanje skrivenih uličica – jesen za razliku od iznimno visokih ljetnih temperatura nudi bolje uvjete za outdoor aktivnosti. Osim toga, ljeti smo često vezani uz plažu – jesen motivira na istraživanje muzeja, parkova i arhitekture grada.

ulicegrada

#PREKRASNI KRAJOLICI
Postoji li ljepši prizor od parkova obojanih u najljepše jesenske nijanse crvene, narančaste i smeđe?
Dodajte tome ukusnu sezonsku hranu te ugodne jesenske temperature i imate savršen scenarij za odmor i opuštanje.

krajolik

#ZABORAVITE NA GUŽVE
Kako biste baš poput lokalaca mogli uživati u destinaciji koju posjećujete, iskoristite jesenski period za upoznavanje novih mjesta bez velike gužve u prometu, redova u muzejima i buke na ulicama grada.

nemaguzvi

#POSJETITE NEKI OD FESTIVALA KOJI SE ODRŽAVAJU U JESENSKOM PERIODU
Uz popularni Oktoberfest, diljem Europe održavaju se razni filmski i glazbeni festivali koji su sjajan povod da ove jeseni vikend iskoristite za kreiranje nezaboravnih trenutaka. 

festivali

 

 

Foto. pinterest.com

PUTOVANJA , 12.10.2018.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno