Vlasnica bloga Čitaj knjigu preporučuje: 7 knjiga uspješnica koje će vam uljepšati ljeto

BONJOUR.CLUB
23.6.2017.

Slobodan vikend koristite za bijeg na more? Razumijemo – uz ovako visoke temperature, sve što je i nama u mislima jeste sunce, more i osvježavajuće šareno piće. Naravno, uz sve navedeno, za potpuni odmor i punjenje baterija važno je drago nam društvo te knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One nam svaki put iznova pomognu odlutati i upoznati nove svjetove, ali i naučiti zanimljive stvari. Kada govorimo o ljubavi i strasti prema napisanoj riječi, vlasnica bloga Čitaj knjigu, Alis Marić redovito nas svojim preporukama motivira da ostanemo još duže u lokalnim knjižarama.
Alis je ovog puta za MODAMO.čitatelje rado izdvojila 7 naslova koji bi se trebali naći u vašem cekeru za plažu ili bazen.

#1 U VODI – Paula Hawkins – psihološki triler o raznim oblicima obiteljskog nasilja
Stigao je novi napeti psihološki triler Paule Hawkins nakon njenog internacionalnog bestselera „Djevojka u vlaku“, taman da vam ovo ljeto učini tajnovitim. Ovaj puta je to priča o neuhvatljivosti istine i obitelji koja se raspada zbog tajni. Pazite se mirne površine – nikad ne znate što vreba ispod nje!
„Julia, to sam ja. Moraš me nazvati. Molim te, Julia. Važno je ... „U posljednjim danima prije smrti Nel Abbott zove sestru. Julia ne diže slušalicu i ne obazire se na vapaj za pomoć. Par dana nakon toga Nel je nađena mrtva. Skočila je, kažu. Julia se vraća u rodni Beckford kako bi se brinula za svoju nećakinju, Nelinu kćer. Julia se panično boji tog mjesta u kojeg se nikada nije željela vratiti. Naviru neugodna sjećanja, ispred stare kuće na rijeci, znajući da Nel nikada ne bi skočila u tu tamnu rijeku. Ali Nel nije jedina utopljenica.

U vodu

#2 ŠEFICA – Sophia Amoruso
Oduševila me ova žena. Sophia prenosi svoje poduzetničko iskustvo na duhovit, pametan i inovativan način. I ona sama je takva. Ovo je njeno osobno iskustvo o tome kako je od adolescentice, autostoperice koja se bavila sitnim krađama, rasprodavala te iste ukradene stvari. Uvijek je bila švorc, bez cilja, završivši kao portirka koja provjerava osobne iskaznice u predvorju umjetničke škole. Upravo je u tom predvorju odlučila početi prodavati rabljenu robu na eBayu. Danas, jedanaest godina poslije, ona je osnivačica, direktorica i kreativna direktorica Nasty Gala, internetske trgovine odjevnih predmeta, vrijedne više od 100 milijuna dolara s više od 350 zaposlenika.


Šefica

Sophia nikad nije bila tipična šefica. Sophia dapače nije tipična ni u čemu. Ova knjiga je napisana za sve djevojke i žene poput nje: autsajderice koje traže jedinstven put do uspjeha, čak i kad je taj put prepun prepreka i neprijateljski nastrojenih ljudi.
Danas je #ŠEFICA više od knjige….#ŠEFICA je pokret.
Pročitajte knjigu i pridružite se pokretu.

#3 ŠEST MILIMETARA – Josipa Pavičić Berardini
Na hrvatske police je stigla još jedna iskrena, životna i upečatljiva ljudska priča. Josipu Pavičić Berardini poznajemo iz TV i tiskanih medija. U 35. godini života dijagnosticiran joj je karcinom dojke, veličine 6 milimetara koji je u njen život ušao poput najgore turbulencije. Tada su njenim životom zavladali strah i tjeskoba. Odluku da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora donijela je sama s puno odgovornosti. Josipa u ovoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama života. Pritom navodi sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima – od prehrambenih režima do mailova koje je dobivala nakon izlaska u javnost sa svojom pričom. U knjizi na vrlo zanimljiv način piše o svom putu do izlječenja kroz šest razina:
1. Voljeti sebe bez obzira na sve 2. Prihvatiti sebe, druge i sve događaje 3. Odlučivanje 4. opraštanje 5. zahvalnost 6. Smisao.

šest milimetara

#4 POSLJEDNJA LJUBAV BABE DUNJE – Alina Bronsky – roman o ženskoj snazi, hrabrosti i mudrosti
Alina ima nevjerojatan talent da jako ozbiljne obiteljske probleme i teške teme ispriča na najduhovitiji način. Volim ljude koji život, ma koliko težak i nepredvidiv bio, gledaju kroz ružičaste naočale i s optimizmom. Takva je i baba Dunja – „černobilska povratnica“. Dok cijeli svijet strahuje od zračenja poslije kvara reaktora i katastrofalne nesreće u Černobilu, baba Dunja, bivša pomoćna medicinska sestra, vraća se u svoje selo, u svoj dom zajedno s nekoliko starijih istomišljenika nakon dvadeset godina. Odlučila je doma dočekati svoju smrt. Kao osamdesetogodišnjakinja tako i tako nema što izgubiti. Topla i ganutljiva priča o tri generacije žena s naglaskom da su za životnu mudrost presudne upravo godine života.

 

baba Dunja

#5 SUŠA – Jane Harper – obiteljska drama 
Usred najgore suše u proteklih sto godina, u ruralnom dijelu Australije farmer Luke Hadler poubijao je svoju obitelj i onda sebe. Policajac Aaron Falk dolazi na posljednji ispraćaj svog prijatelja u grad koji ga je okrutno odbacio prije dvadeset godina. U potrazi za istinom, otkriva i tajne vlastitog djetinjstva. Bestseller australske spisateljice – priča o očaju, odlučnosti i predrasudama male sredine - objavljuje se u 25 zemalja svijeta, a prava za ekranizaciju kupila je Reese Whiterspoon.

suša

#6 SVE BAŠ SVE – Nicola Yoon – maštovita priča o mladenačkoj ljubavi i tamnoj strani roditeljske ljubavi
Ova priča ima više dubokih poruka. Ljubav je glavna nit vodilja romana, ali tu je još više riječ o prihvaćanju života takav kakav on jest. Govori i o prihvaćanju bolesti, tuge i gubitka, o roditeljskoj sebičnosti i posesivnosti, o obiteljskom nasilju, o pravom prijateljstvu kao i o odrastanju i svim promjenama koje ono nosi. Ova knjiga će vam zasigurno uljepšati ljeto, a isto tako i vašoj djeci tinejdžerske dobi.


sve baš sve

#7 TAJNI ŽIVOT DRVEĆA – Peter Wohlleben – otkrivanje prirode
Ova ekološka knjiga, napisana na popularan i zanimljiv način, nas odvodi u jedan sasvim nepoznat i novi svijet. Tako je odvela i mene. Preporučam je svima od srca. Pravi melem za dušu. Od sada ću šumu doživljavati na jedan sasvim drugačiji način i još ću više grliti stabla u nekoj od šetnji.
Šumar i zaljubljenik u prirodu Peter Wohlleben nam otkriva iznenađujuće stvari koje se događaju u tišini i dubini šuma. Tako saznajemo da stabla u šumi komuniciraju jedni s drugima. Kako pitat ćete se? Mirisima na primjer. Posebno me oduševilo otkriće da su korijeni, korijenčići i gljive zapravo wi-fi šume i da putem svih tih sitnih mreža i poveznica stabla međusobno komuniciraju. To može značiti da je šuma tehnološki još razvijenija od našeg okruženja.

 

tajni život drveća

 

 Za MODAMO.piše: Alis Marić/Čitaj knjigu

BONJOUR.CLUB , 23.6.2017.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno