Oduševit će vas boje i uzorci u ovom stanu u koji ćete se i sami željeti preseliti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Oduševit će vas boje i uzorci u ovom stanu u koji ćete se i sami željeti preseliti

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
26.1.2022.

Jan Skacelik je mladić iz Češke, grafički dizajner koji je kreirao uspješnu liniju umjetničkih printova 2010. godine., a svoje printove dodaje i u zanimljiv interijer svog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, on na svom profilu @restyleart, s preko 230.000 pratitelja, svakodnevno objavljuje fotografije svog doma, ispunjene bojama, biljkama, vintage komadima i naravno svojim umjetničkim djelima. Pored printova, čiji stil je trenutno jako popularan i prepoznat, nas je oduševio njegov smisao za uređenje interijera, a njegov dom u dvije riječi možemo opisati kao cozy i razigran.

 

 

Baš kao i u njegovoj umjetnosti i u domu mu prevladavaju zemljane, zelene i ciglaste nijanse. Prisutni su drveni materijali, ali i prirodne tkanine poput pamuka, što zajedno daje još veći cozy efekt. Komadi neobičnog dizajna su nezaobilazni u njegovim prostorijama, a posebnu pažnju odnosi ugaona sofa i pufnasta fotelja u dnevnom boravku, kao i frižider u interesantnoj boji cigle. U spavaćoj sobi, također prevladavaju pamučne tkanine, a posteljina je najčešće u kombinaciji zelene, žute, narančaste ili svijetlo roze boje. Show stopper ovog doma, barem za nas, je kupatilo. Riječ je o kupatilu, koje kao da gledamo u nekom od arhitektonskih časopisa, s primjesom prirodnih elemenata. Pločice, kao i zidovi, su u smaragdno zelenoj boji, zelene biljke vise sa stropa, a nalaze se i na podu. Kreirao je jednu pravu oazu za opuštanje u intimnosti svoga doma. 

 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @restyleart
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno