Ova uvala sa sobom donosi pravu morsku avanturu - evo kako doći do nje! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ova uvala sa sobom donosi pravu morsku avanturu - evo kako doći do nje!

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
14.6.2024.

Tokom cijele godine uživamo u razgovorima o putovanjima, moru, čarobnim destinacijama pa i zimi volimo planirati koje plaže ćemo posjetiti narednog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sredina je šestog mjeseca, a svi znamo da to znači jedno: mjeseci pred nama rezervisani su samo za morske razgovore, putovanja, plaže, sunčanje i istraživanje. Sigurni smo da mnogi od vas svoj avanturistički duh maksimalno žele probuditi ovog ljeta, ali i uživati u odmaranju i istraživanju regiona. 


Foto: opprostiPronašli smo uvalu koja će najviše odgovarati avanturistima. No, donosimo i jednostavan način za one koji što brže žele doći od tačke A do tačke B.


Pritišćina na Visu

Ova uvala na Visu smatra se jednom od najljepših u regionu. Svojim posjetiteljima omogućava uživanje u avanturi prilikom dolaska do iste, a onog momenta kada se nađete u njenoj blizini ona predstavlja pravi mali raj za sve one željne mirnog područja i uživanja u čudima prirode. 


Foto: @letina.14
 

Kako doći do uvale Pritišćina? 

Postoji više načina. Prije svega, zavisi da li želite do uvale Velika Pritišćina ili i do Male Pritišćine. Velika Pritišćina vam je dostupna automobilom ili pješice. No, kada govorimo o Maloj Pritišćini, ako ne volite istraživati i igrati se avanturističkih filmskih scenarija za vrijeme odmora, onda je brod najbolji izbor.

 Ako želite avanturu i istraživanje onda imate dvije opcije dolaska. Hod po stijenama od Velike do Male Pritišćine će biti poseban užitak jer podrazumijeva da na jednom dijelu skočite u more kako biste stigli na svoje odredište.

 Treća opcija, za one fizički najspremnije, podrazumijeva plivanje od jedne do druge uvale. No, ovu opciju pažljivo razmotrite s obzirom na to da prema tvrdnjama ovaj put podrazumijeva plivanje između 15 i 30 minuta.

 Ova uvala je izolovana i nema mnogo sadržaja te je stoga preporučljivo ponijeti sa sobom dovoljno vode, hrane i zaklon od sunca.

* * *
Naslovna fotografija: @timotej

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno