Otkrivamo više detalja o EQluxe naslovnici s Teddi Mellencamp Arroyave u Kaftan Studio kreaciji

MODNE VIJESTI
10.7.2019.

Kada su kreativne sestre i dizajnerice koje se kriju iza brenda Kaftan studio, na Instagram profilu objavile EQluxe naslovnicu s Teddi Mellencamp Arroyave, odjevenu u prekrasnu kombinaciju u njihovom potpisu, željeli smo znati kako je došlo do ove suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EQluxe američki je magazin čije izdanje za 6.mjesec krasi upravo Teddi. Američkoj javnosti poznata je kroz svoju jahačku karijeru koja ju je i inspirirala da izgradi jako uspješnu platformu 'All in by Teddi' koja promiče zdravi stil života.

Tedi izgleda jako elegantno u profinjenoj Kaftan studio bluzi koja je ručno ukrašena cvjetnim dezenima te minimalističkoj narančastoj suknji izrađenoj od mekanih materijala koja daje prozračnu notu cijelom looku. Da Kaftan studio uistinu dizajnira komade koji su svojom visokom estetikom nosivi godinama, dokazuje i ovaj look, kreiran od artikala iz njihove kolekcije predstavljene 2016., a koji jednako moderno i šarmantno izgledaju i danas. Upravo je nenametljivost njihovog stilskog pečata razlog zašto ih stilisti i vole. 

Kaftan studio lookbook proljeće/ljeto 2016.

Ova naslovnica još je jedan odličan korak u promociji njihove prepoznatljive estetike i na inozemnom tržištu. 
Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović, koje se kriju iza brenda Kaftan studio, su nam u razgovoru otkrile i da imaju jasno postavljanje prioritete i viziju svog brenda kojeg grade na zdravim osnovama. 

Nermina Hodžić i Emina Hodžić - Adilović

„Pozitivan uticaj Kaftan studija na razvoj modne scene u BiH je evidentan, sretni smo što nam se puno mladih i kreativnih snaga javlja jer nas prepoznaju kao uzor i što motiviramo mlade da pokrenu svoje projekte iz oblasti modnog dizajna, pokreću svoje male brendove koji će sigurno u budućnosti praviti izvrsne uspjehe. Vjerujemo da kreativna industrija BiH ima veliki potencijal i kao lideri u oblasti modnog dizajna imamo veliku odgovornost upravo prema mladim snagama.“ – komentirale su dizajnerice Kaftan studija.

No, ovo nije prvi put da je dizajn Kaftan studija prepoznat izvan granica regije i odabran od strane modnih znalaca. Njihove kreacije rado nosi i princeza Deena Abdulaziz, a u svoj portfolio upisale su i crveni tepih na dodjeli Oscara.  

„Nakon što se BH dizajn prvi put u istoriji zahvaljujući Kaftan studiju našao na crvenom tepihu dodjele Oscara imale smo priliku da razgovaramo s mladima iz cijele BIH, koji žele postati dio Kaftan studija, mladi koji žele da dizajniraju za nas brend, koji žele da uče i koji nas vide kao izvrsnu platformu za lični kreativni razvoj. To zaista smatramo svojim najvećim uspjehom jer nam se žele pridružiti oni koji su budućnost!“ – nadodale su dame. 

Veselimo se novim projektima u potpisu ovih kreativnih dizajnerica koje će, sigurni smo, uz Kaftan studio kreacije ispisati još mnoštvo lijepih priča za promociju Made in BiH etikete i bh. modne scene. 

MODNE VIJESTI , 10.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Edvin Kalić, EQLuxe

Podijeli:

Posljednje objavljeno