Studio Fo4a opet nas je osvojio unikatnim interijerom. Stan je prava inspiracija. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Studio Fo4a opet nas je osvojio unikatnim interijerom. Stan je prava inspiracija.

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
5.7.2024.

Armin Mešić, arhitekt koji stoji iza studija Fo4a Architecture, ponovno nas je osvojio svojom kreativnošću kroz stan koji odiše tradicijom u modernom ruhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na Grbavici u Sarajevu, studio Fo4a Architecture svojim je dizajnerskim rješenjem još jedan stan pretvorio u jedinstvenu oazu koju je nazvao „Stolnjak“.

 Naziv savršeno odražava neobični spoj vintage šarma i suvremenog dizajna, estetika koja se provlači kroz čitav interijer. Korišten je namještaj brenda Artisan, koji stanu daje poseban karakter i pečat unikatnosti.

Pogled u "Stolnjak" otkriva odvažne crvene detalje koji savršeno potpisuju teoriju crvene boje u interijerima, koja kaže da je dovoljan i samo jedan element u tom tonu, kako biste potpuno transformirali prostor. Tako su i ovdje akcentni detalji poput crvenih kliznih vrata i ormarića u kupaonici postali zvijezda stana.
Uz namještaj od tamnog drva
, posebno se ističe i kuhinja u zagasitom, plavom tonu, stvarajući dramatičan kontrast koji u stanu s malo elemenata kreira poseban identitet. Poseban touch daju i upečatljive pločice koje svojim geometrijskim oblikom unose dinamiku.
Kroz interijer je naglašena igra tekstura, boja i materijala pa tako staklena vrata istovremeno dijele i isprepliću prostorije i tako kreiraju jedan fluidan i funkcionalan prostor.
Jednako je interesantna i kombinacija crvenih tonova i ormarića tekturirane površine, u kombinaciji sa zlatnim detaljima u kupaonici. 
Stan "Stolnjak" savršeno balansira između praktičnosti i tradicionalne topline kroz elemente od drva i one u jarkim tonovima. Naglasak je na funkcionalnosti bez zatrpavanja prostora, što ga čini idealnim domom za urbani život u srcu grada. Svaki komad namještaja i svaki detalj su pažljivo odabrani kako bi se postigao harmoničan spoj između estetike i praktičnosti, pružajući stanarima ugodan i inspirativan životni prostor.
Ovaj dizajn "Stolnjaka" nije samo rezultat stručnog znanja Armina Mešića, već je i izraz njegove vizije koja transformira prostor u umjetničko djelo.

* * *
Foto: @fo4aarchitecture

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno