3 razloga zašto želimo posjetiti ovaj tajnoviti dvorac u Sloveniji  - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 razloga zašto želimo posjetiti ovaj tajnoviti dvorac u Sloveniji 

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
22.8.2019.

Postoji mnoštvo razloga za posjetu Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekrasan krajolik, planine s mnoštvo rekreacijskih i sportskih aktivnosti, maleni i šarmantni gradovi poput Maribora kroz koji smo vas vodili kroz naš foto dnevnik, dvorci koji su poseban doživljaj… su tek neki od njih. Kada govorimo o dvorcima, ovdje ih možete pronaći gotovo na svaki dvadesetak kilometara, no, jedan je posebice ukrao simpatije turista. Riječ je o Predjamskom dvorcu koji je ujedno najveći špiljski dvorac na svijetu i jedan od najljepših dvoraca u Europi. 

POSEBNA LOKACIJA

Dvorac se nalazi oko deset kilometara od grada Postojne, a s dvorca se pruža prekrasan pogled na dolinu i mjesto. Ugrađen je u okomitu liticu zbog čega daje dojam kao da visi s nje te je jedini sačuvani jamski dvorac u Europi. Uz njega se vežu brojne legende, a njegova lokacija i danas mnogima dodatno budi znatiželju i maštu. 

ZANIMLJIVA ARHITEKTURA 

Njegova gradnja započela je u 12. stoljeću,  a nastavila se kroz nekoliko etapa. Danas je muzej, a šetnja kroz dvorac dočarava kako su litice i špilja vješto ukomponirane u gradnji dvorca i njegov su sastavni dio.  

VITEŠKI TURNIR 

Svake godine, ovdje se održava tradicionalni Erazmov viteški turnir koji dočarava stil života koji je vladao u gradu u 15. stoljeću što je itekako zanimljivo i nezaboravno iskustvo. 

No, uz ovakav eksterijer i zanimljivu povijesnu pozadinu, dvorac je idealno mjesto za vikend izlete, ali i kreiranje posebnih uspomena. 
Hoćete li ga vi dodati na vašu bucket listu?

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno