Zavirili smo u sofisticiran stan Josipe, vlasnice Studijo zidnih tapeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zavirili smo u sofisticiran stan Josipe, vlasnice Studijo zidnih tapeta

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
1.9.2023.

Vrijeme je da zavirimo u još jedan stilski uređen dom, koji će biti prava poslastica za interijer entuzijaste/-ice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Josipa Maras, vlasnica je brenda Studijo Wallart, tapete koje su do sada osvojile mnoge nagrade u različitim kategorijama. Nasmijanu i harizmatičnu Josipu smo već ranije upoznali kroz Bonjour.ba priče gdje smo se upoznavali s brendom Studijo te govorili o novim kolekcijama ručno rađenih tapeta

 

Josipa Maras 


 

No, danas je Josipa u nešto drugačijoj ulozi na Bonjour.ba. Naime, zavirili smo u njen dom uređen uz pomoć arhitektonskog studija Belinda Design

,,Uređenje vlastitog stana bila je želja koja je dugo godina stajala pri samom vrhu wish liste. Odmah nakon kupnje stana, znala sam tko će mi raditi interijer. S Belindom sam se povezala preko posla u samim početcima i to je bila ljubav i klik na prvu.'' – otkrila nam je Josipa. 

 ,,Prije samog procesa dizajniranja, nas dvije smo pošle koje tonove želimo. Moji zahtjevi su bili da želim bež - sive tonove, puno tekstura istog tona, jedan ton drveta i neke stvari u crnoj boji jer obožavam kontraste i poigravanja dinamikom. Moram reći da se Belinde svaki dan sjetim jer je vrhunski odradila posao i nama ostavila interijer za uživanje i jednostavnost.'' – dodala je. 

 Bez obzira o kakvom uređenju doma je riječ, uvijek su detalji ti s kojima se vlasnici najprije povežu, a jednu umjetnicu poput Josipe smo morali upitati koji je to detalj u njenom domu koji bi opisala kao omiljeni. 

,,Tijesna je borba između kutne garniture i kuhinjskog otoka. Ja sam veliki gurman koji voli kuhati i poprilično puno vremena provedem u kuhinji, ali zbog poslovnih i privatnih obaveza sam kronično željna kauča i opuštenog ležanja na njemu s mužem i djecom. Tako da iz puste želje biram kauč.''  - kaže Josipa. 

 
,,Sve tapete, Moustache dječje stolice, knjige od Balaševića i Marka Babića, ručno šivane životinje nastale u rukama moje mame, Ditre krevet, Prostoria garnitura i pomoćni ležaj, posteljina i mirisne svijeće hrvatskog branda Moel, posteri Mateje Kovač i vaza branda 101 Copenhagen.'' – nadodala je Josipa. 

 U našem omiljenom hobiju, zavirivanja u interijere dragih ljudi, uvijek volimo vidjeti da se pri kreiranju interijera obratila pažnja i na potrebe najmlađih ukućana, a Josipa ima i najdivniju priču na ovu temu. 

,,Ja sam većinu svog života u Hercegovini provela bez svoje sobe i to mi je bila velika želja i predmet maštanja. Ne znam za kojim stvarima će oni žaliti kad odrastu, no duboko vjerujem da neće za sobama. Za Pavlinu sobu sam nacrtala tapetu Cvjetna polja. U fazi projektiranja stana, pogledala sam film „Toma“. Jutro nakon, s vidnim posljedicama gušenja u suzama, ustala sam i krenula crtati. U filmu kažu da bi Cvjetna polja dao za Ljiljanu. Ja sam ista dala za svoju Pavlu.''

 Kao osobu koja se bavi kreiranjem tapeta, posebno nas je zanimalo koliko su tapete zastupljene u njenom domu. Samo ćemo reći da nam odgovor: ,,Tapete krase gotovo 220 m2 površine mog stana,'' govori dovoljno o ovoj ljubavi. 

 

* * * 
Foto: Berislava Picek/Cropix

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno