Pogledajte kako će izgledati kafić Carpe Diem u Zenici koji je uredio studio Belinda Design, rezultat je očaravajući - B...

Pogledajte kako će izgledati kafić Carpe Diem u Zenici koji je uredio studio Belinda Design, rezultat je očaravajući

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
29.7.2022.

Belinda Pušić je poznata bh. arhitektica koja je u Kiseljaku te nedavno i u Sarajevu pokrenula arhitektonski studio Belinda Design.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Belinda Design je studio čije radove pomno pratimo te se oduševimo svakim novim projektom. Tako nas je posljednji projekat ponovo ostavio pod mnoštvom dojmova. Riječ je o kafe restoranu Carpe Diem u Zenici, koji će izgledati potpuno drugačije i s pravom možemo reći da će biti jedan od najljepših interijera. Prozračnost, moderne siluete, ali i detalji koji vas ne ostavljaju ravnodušnim su samo neki od epiteta koje pripisujemo ovom uređenju. 

 U interijeru prevladavaju svijetle boje kao što su bijela, nude i zlatna, koja je sada već jedan od zaštitnih znakova njenog rada. Svijetle zidove krase i decentne ali i zanimljive tapete s motivima biljaka i ptica. S obzirom na to da je teško odabrati jedan kutak koji bi izdvojili mi smo se odlučili za tri. Prije svega tu je bar koji izgleda kao da je dio seta nekog od omiljenih nam filmova, a zatim i dva lounge dijela za sjedenje.

Jedan se bojama harmonično uklopio u ostatak interijera, a riječ je o trendy sofi i fotelji futurističnih silueta koji krasi neon znak – Oh la la!! Drugi lounge kutak je uređen na posve drugačiji način, a radi se o velikoj crvenoj sofi koja na profinjen način prostoru daje dodatak boje ali i luksuzni touch. 

 

* * * 
Fotografije: @belindadesign_interior
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno