Studijo Wallart: Ručno oslikane tapete Josipe Maras nominovane za prestižnu nagradu za German Design Awards 2022. - Bonj...

Studijo Wallart: Ručno oslikane tapete Josipe Maras nominovane za prestižnu nagradu za German Design Awards 2022.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSLOVNI SAVJETI
22.10.2021.

Iako će neki u nazivu brenda Studijo prepoznati gramatičku grešku, varate se. Ovo "J" veže se za umjetnicu i osnivačicu ovog brenda Josipu Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipa Maras je mlada umjetnica koju smo prvobitno upoznali kroz simpatične i šaljive ilustracije, a sad je osnivačica prepoznatljivog brenda Studijo Wallart koji se bavi kreiranjem autentičnih tapeta.

Tapete su ručno oslikane i pretvorene u digitalno slikarstvo, a odnedavno dostupne i u BiH u Belinda Design concept store. 

 

Josipa Maras, upravo sa svojim ručno oslikanim tapetama, nominirana je za German Design Awards 2022, jednu od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna.

Riječ je o renomiranom međunarodnom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta koji svojim izvanrednim postignućima i kreativnim talentom konkuriraju na svjetskom tržištu.

Spomenuto natjecanje već deset godina postavlja međunarodne standarde za najinovativniji razvoj dizajna. Isključivo nagrađuje originalne, jedinstvene i inspirativne projekte koji predstavljaju revolucionarni dizajnerski opus.

Međunarodni žiri vodećih stručnjaka jamči izvrsnost odabranih projekata, ali i kredibilitet u procesu odabira.

S obzirom na stilsku neovisnost dizajna i njihov razvojni potencijal, prijavljeni projekti se ocjenjuju prema kriterijima konceptualne kvalitete, stupanja inovativnosti, razvojnog potencijala, kvalitete dizajna, tehničke i formalne autonomije te simboličkog i emocionalnog sadržaja.

Može se slobodno reći - tko god ovdje pobijedi, ili čak ostvari nominaciju, pripada najboljima.

S obzirom na snažnu globalnu konkurentnost i zahtjevne kriterije žirija, sama nominacija predstavlja veliko priznanje za pojedini brand.

Studijo Wallart odabran je za nominaciju među 50.000 projekata iz cijelog svijeta u različitim kategorijama.

Projekt je prijavljen s pet umjetničkih tapeta u kategoriji Excellent Product Design, hrvatskoj javnosti već dobro poznatih pod nazivom: Prekrasna, Maslinik, Zlatna Vaka Naka, Pastelna rapsodija dvica i Čarobna šuma.

„Sama nominacija predstavlja jedinstveno priznanje za dizajnere koji su privukli pozornost svojim izvanrednim vizualnim sposobnostima. Iznimno sam ponosna što je naš trud i rad prepoznat, naša priča ispričana na globalnoj pozornici, a naš brend stoji bok uz bok nekim od najprestižnijih dizajnerskih imena“.  – izjavila je umjetnica Josipa Maras.

Osim po jedinstvenom umjetničkom izričaju, Josipine tapete odlikuje hand painted pristup, odnosno originalan način prijenosa izvornog talenta ljudske ruke u digitalno slikarstvo.

 Na ovaj način Josipa pokazuju iznimnu sposobnost u inovacijama dizajna i stavlja snažan fokus na zahtjeve vlastitih kupaca i potrebe tehnološki naprednog tržišta.

Studijo Wallart iza sebe već ima brojna međunarodna priznanja, danas predstavlja jednu od najuspješnijih domaćih tvrtki u području dizajnerskih zidnih obloga, bilježi visoku stopu rasta i snažan izvozni potencijal.

* * * 

Fotografije: Promo 
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno