Krindž vam je? Ili slatko? Dvije aktivnosti koje možete isprobati s partnerom/kom. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Krindž vam je? Ili slatko? Dvije aktivnosti koje možete isprobati s partnerom/kom.

Tekst:

Nevena Divčić

LJUBAV & BRAK
28.2.2024.

Veze i dugogodišnja prijateljstva uvijek trebaju još malo magije koje će u njih unijeti neke nove zabavne aktivnosti, putovanja, izazovi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izdvojili smo dvije zabavne aktivnosti kojim se možete zabaviti čak i ako se ne viđate često. 


Game on! 

Prva koja vam pruža više fleksibilnosti je side quest, koji možemo prevesti kao sporedni zadatak. Termin potiče iz video - igrica u kojim predstavlja dolazak do dodatnih poena. Naprimjer, ako spašavate princezu, vaš side quest mogao bi biti pomoći lokalcima sela pored kojeg prolazite na tom putu. 

 Side quest u stvarnosti su aktivnosti kojim svom životu dajete „začin“. Možda ćete pomoći nekome nešto, započeti neku novu aktivnost i slično. Način da ovo uvrstite u svoje prijateljstvo ili vezu bi mogao biti zabavan i u isto vrijeme pomoći da prevaziđete neki od izazova. Naprimjer, dogovorite se s prijateljima da ćete do vašeg narednog susreta završiti knjigu koju ste počeli, konačno probati pilates ili prekinuti s nekom lošom navikom. 

 Blended – bonded? 

Druga aktivnost koja će vas i tokom dana povezati s bliskom osobom, neovisno od toga gdje se nalazi je Spotify blend. Ova opcija će (ako ste oboje Spotify korisnici) svakog dana kreirati novu playlistu koja je spoj pjesama koje slušate, a pored toga ćete dobiti uvid i u to koliko se vaš muzički ukus procentualno preklapa. 


Foto: @nebublikk


Kako kreirati Spotify Blend? 

U Spotify search ukucajte Blend te odaberite opciju Create a Blend, a zatim Invite. To je to, uživajte u novoj playlisti svakog dana!

* * *
Naslovna fotografija: @nebublikk

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno