Svjež početak: Čista i organizirana spavaća soba za kvalitetniji san - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Svjež početak: Čista i organizirana spavaća soba za kvalitetniji san

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
13.1.2024.

Spavaća soba je mjesto gdje započinje i završava svaki naš dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stoga, iznimno je važno da je to prostorija koja nije zatrpana stvarima i namještajem. Neorganizirana i neuredna soba poticat će stres i svakako donijeti lošiji san. Upravo zbog toga ovaj tekst iz našeg serijala o čišćenju doma u siječnju za svjež početak godine, donosimo i savjete kako spavaću sobu učiniti ljepšim mjestom.

 Kada kažemo ljepšim, zapravo govorimo o prostoru koji će, jednako kao i dnevna soba, biti prava oaza mira.


Eliminacija nepotrebnih stvari

Kao i u svakoj drugoj prostoriji, prije svega, usredotočite se na pročišćavanje prostora. Nakon što maknete sve nepotrebne sitnice, onda će i redovno čišćenje i usisavanje biti dosta lakše. Odredite tri dijela prostorije na koja možete slagati stvari po principu zadrži, pokloni i baci.

U ovakve kategorije možete podijeliti sve, od odjeće do sitnih dekoracija. O čišćenju ormara već smo pisali pa to dodajte na listu prioriteta kada čistite spavaću sobu.


Manje namještaja u prostoriji

Kada ste se riješili nepotrebnih sitnica, razmislite i o namještaju u sobi. Pokušajte da to bude prostorija stvorena samo za spavanje te razmislite o tome da kutak za vježbanje ili posao prebacite u drugu prostoriju. Ako to nije moguće, istu selekciju nepotrebnih predmeta napravite i s radnim kutkom i kutkom za vježbanje.

Sav namještaj koji je neophodan neka bude zatvorenog tipa. Ormari, police i korpice u koje možete rasporediti sitnice, trebaju imati vrata i poklopac kako bi krajnji izgled prostorije bio što uredniji. Otvoreni koncept namještaja zahtjeva obično nešto veću kvadraturu interijera.

 Posteljina

Kada ste pročistili prostoriju od viška stvari, razmislite o svome krevetu jer je to centar prostorije i odaje prvi dojam o urednosti. Birajte posteljinu koja dolazi u setu za ujednačen izgled. Tu je idealan i veliki prekrivač koji će u trenu učiniti da prostorija izgleda besprijekorno složena i harmonična.

Za bolji san na posteljinu možete dodati i par kapi eteričnog ulja lavande.


Foto: @andy_villasana

Foto: @karenaspreastudioKutak za čitanje

Iako je dobro posao i trening držati van spavaće sobe, kutak za čitanje zapravo će dobro doći. Čitanje prije spavanja će umiriti mozak, baš kao i manjak plavog svijetla s mobitela i sličnih uređaja. Uz to birajte blago prigušeno osvjetljenje žućkastog tona koje će vas dodatno opustiti.


Foto: @dave_wheeler

* * *
Naslovna fotografija: @banda.property

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno