Savjet blogera: Jedne gumene čizme na tri načina! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Savjet blogera: Jedne gumene čizme na tri načina!

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
28.10.2014.

Dolaskom jeseni, uvijek se u meni „probudi“ onaj love-hate osjećaj, dijelom zbog minusa na termometru, dijelom zbog osjećaja topline ispod nekoliko slojeva vješto složenih komada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpor prema teškoj zimskoj garderobi „fenomen“ je koji smo svi bar jednom u životu doživjeli, vodeći se više praktičnošću, nego estetikom.  Moda u funkciji praktičnosti vrlo rijetko je bila karta na koju se primarno igralo, no, tokom nekoliko posljednjih sezona cijela stvar se znatno promijenila. Od oversized kaputa, vješto izrađenih vunenih pelerina do trendy gumenih čizama, trendovi su se velikim dijelom podredili kreiranju udobnosti, čak i ispod gomile teških zimskih komada. Ako smo ponekad, čak i na tren, poželjeli da sve one praktične stvari nekim čudom postanu i moderne, onda smo u pravom dobu i nevjerojatno zanimljivoj sezoni.

midheta gumene cizme1

midheta gumene cizme3

Praktične i neodoljive, gumene čizme su svojim klasičnim, ali istovremeno i trendovskim dizajnom osvojile ormare trendsetterica širom svijeta. Od onih svevremenih jednobojnih do onih sa vješto ukomponovanim detaljima poput kaišića, mašnica i svilenih traka, gumene čizme su, čini se, preuzele primat u carstvu čizama.  Iako je prije samo nekoliko godina bilo gotovo nemoguće zamisliti da će ovaj, na prvi pogled, beznačajni oblik čizama preplaviti ulice i zaludjeti street stylere, sada je gotovo  nemoguće pronaći modnu kuću koja ih nije uključila u dio svoje linije.

midheta gumene cizme4

midheta gumene cizme5
midheta gumene cizme6

Gumene čizme, mada jednostavnih oblika i bez mnogo istupa u njihovom obliku, su onaj savršeni par čizama koje bez obzira na stil, svaku kombinaciju u trenu pretvaraju u trendy i modernu. Osim činjenice da nam ih jesen nameće kao jedini izbor tokom hladnih kišnih dana, gumene čizme su nam nametnute i kao neodoljiva stilska preporuka.

midheta gumene cizme7
midheta gumene cizme8

Zahvaljujući svom privlačnom izgledu i mogućnosti kombiniranja uz različite  odjevne komade, gumene čizme se mogu tranformisati i vrlo dobro snaći u ulozi vrlo primjetnog detalja u poslovnoj, dnevnoj, ali i večernjoj kombinaciji!

midheta modamo kolumnist
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno