Savjet blogera: Jedna bijela košulja na tri različita načina! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Savjet blogera: Jedna bijela košulja na tri različita načina!

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
1.9.2014.

Kada govorimo neprevaziđenim klasicima, onda u toj priči, po nekom nepisanom pravilu, glavnu ulogu uglavnom ima mala crna haljina, međutim, ovaj put bih akcenat pomjerila na jedan drugi – jednako bitan komad koji sasvim ravnopravno opstaje u kategoriji bezvremenih klasika – a riječ je o bijeloj košulji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila da je posuđena iz muškog ormara ili izvučena s dna ormara, bijela košulja je imperativ kada govorimo o modi. Ovaj besmrtni komad odjeće ne podliježe prolaznosti trendova, niti ga je moguće zamijeniti s nekim drugim – a kada imamo ispunjena ova dva „uvjeta“, onda znamo da govorimo o modnim klasicima!

Ukoliko ste u potrazi za primjetnim, upečatljivim stylingom, onda klasičnu bijelu košulju obavezno spojite  uz komade s neobičnim printom ili zanimljivim natpisom. Uz to, bijela boja se idealno slaže sa pastelnim nijansama koje će kombinaciju s bijelom košuljom dodatno učiniti ženstvenom i neodoljivom. Neprolazna klasika koja u svakom trenutku izgleda privlačno je košulja u kombinaciji s pencil suknjom koja svojim krojem dodatno naglašava figuru.

 

01a

01b

Kostur svakog casual dnevnog outfita definitivno je bijela košulja. Bilo da birate oversized kroj ili posuđujete model iz muškog ormara, ovaj ležerni komad učinit će da i ona najopuštenija kombinacija izgleda trendy i vješto stilizovana. Čisti minimalizam kojim se odlikuje ovaj komad dozvoljava modne igrarije  sa različitim stilovima, no za dnevnu varijantu svakako je rezervisana opuštenost. Kombiniranje s maxi suknjom ne zahtijeva veliku modnu vještinu, a stvara efektan trendovski rezultat i idealnu kombinaciju za dnevni izlazak.

02

02a

Ukoliko tragate za street style lookom, onda postoji još jedan način da iskoristite ovaj multinosivi modni komad. Ne baš svakodnevno kombiniranje bazičnih komada dovest će vas na teren (danas) nezaobilazne ulične mode koja već neko vrijeme uslovljava svjetske trendove. Nonšalantno, ali vješto „nabacivanje“ stvarčica jedan je od preduslova urbanog uličnog stila, no, ukoliko se još uvijek ne usuđujete „spojiti nespojivo“ – savršena smjernica upravo je kombiniranje bijele košulje. Uz skinny jeans, haljinu inspirisanu krojem spavaćice (koju možete nositi ispod košulje) i nekoliko zanimljivih asesoara već ste na dobrom putu da postanete pravi vladar ulične mode!

03

03 a

midheta modamo kolumnist

ysophisticates.blogspot.com

 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno