Neka od najljepših mjesta za kupanje uz rijeke i jezera u BiH - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Neka od najljepših mjesta za kupanje uz rijeke i jezera u BiH

PUTOVANJA
6.6.2020.

Sa dolaskom toplih dana razmišljamo još više o izletima, na koji način i gdje provesti svoje slobodno vrijeme, krajolicima koji nas ostavljaju bez daha, a posebno o novim destinacijama koje pozivaju na bezbrižna druženja na plaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Štrbačkog buka na sjeveru, pa do vodopada Kravica na jugu, BiH je prepuna destinacija za osvježenje i sunčanje u ljetnim mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo vam mali vodič za neka od mjesta u Bosni i Hercegovini koja jedva čekaju da ih upoznate i na kojima možete iskombinovati kupanje i uživanje u prirodi.

UNA - ŠTRBAČKI BUK

Ovo je jedna od onih lokacija na kojima, kada dođete, ne možete, a da ne poželite zadržati se malo duže. Nezaboravno rafting iskustvo će vašem izletu dati avanturističku notu. Na pitomom dijelu rijeke možete se kupati na slapovima, skakati sa stijena, mostova ili jednostavno uživati u smaragdno zelenoj boji rijeke. Jedinstven razlog da ovo putovanje uključite u svoj CHICovnik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tijana (@__.tijana.__) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @strbacki_buk on

VODOPAD KRAVICA

Često se spominje u listama mjesta koja morate vidjeti barem jednom u životu. Nastao je na rijeci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava s oko 28 metara visine i zelenilom koje ga okružuje, daje cijelom području opravdan epitet “skrivenog raja”. Na zabavan način, kajakom odveslajte u istraživanje prekrasne obale ispod vodopada na kojoj možete predahnuti i okupati se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Артём Стахеев (@atvvst) on

Foto: @ineescosta

BORAČKO JEZERO

Naš treći izbor s liste također je jezero koje je ujedno najpoznatije prirodno planinsko jezero u BiH. Pored kupanja, planinarenje i šetnje u prirodi su opuštajuće aktivnosti koje vam preporučujemo u okolici jezera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ElvisR (@norbaella) on

 

Foto: @mayajrc

RAFTING NERETVOM

Rijeka Neretva krije neke od najljepših uvala sa smaragdno plavom bojom i plažama. Najveću popularnost ima avanturistički rafting kanjonom rijeke Neretve s obaveznom pauzom na ušću rijeke Rakitnice u rijeku Neretvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Konjic (@visitkonjic) on

Foto: @danflyingsolo

PUTOVANJA , 6.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@tworistas_pt

Podijeli:

Posljednje objavljeno