TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 1.4.2022.

Iako pogled kroz prozor možda to ne preporučuje, stiglo nam je proljeće, a uz njega neki novi val energije, optimizma i dobrih emocija. Razumijem u potpunosti ako vas još uvijek nije uhvatila proljetna euforija nego možda avantura zvana proljetni umor.


Upravo zbog toga ćemo početkom mjeseca razgovarati o zdravlju, alergijama, energiji i brizi o našem tijelu. Nerijetko zaboravljamo da nas upravo ono pokreće u pripremi omiljenog toplog napitka, odlasku u kinu, šetnji s prijateljicama ili igri s najmlađima. Zato mu i želimo dati dodatnu pažnju i podsjetiti se što to hrani naše tijelo, ali i um. 

4. mjesec bit će i u znaku blagdana što znači vrijeme s najmilijima i pripremu pamtljivih jela te kreiranje novih doživljaja. Kroz unikatne gourmet priče izdvojit ćemo recepture kojima ćete se iznova vraćati i koje će biti povod kreiranja toplih uspomena. Od nove Zdravo i slano by Bonjour.ba i Mercator rubrike kroz koju vam uz vlasnicu foodie profila @h_belma_ otkrivamo recepture za koje će se tražiti tanjur više pa sve do ukusnih jela koje vam donosimo u Bonjour.cookbook (koji s dolaskom proljeća ima i novi dizajn), kada je u pitanju gourmet i bogatstvo mnogobrojnih okusa, we got you covered.

I ovaj mjesec donijet ćemo vam stilske preporuke, biti vaš insider u svijetu ljepote, interijera i filma, a uz naše kolumnistice otkrit ćemo i trendove u svijetu frizura, makeupa, dok ćemo kroz Bonjour.beauty školu odgovoriti na vaše nedoumice o skincare sastojcima koji su u fokusu s dolaskom toplih dana.
Prvi proljetni dani sinonim su i za pospremanje doma i kreiranje prostora koji nas inspirira te čini da se osjećamo ugodno, dobrodošlo. Suzana Nikić dama je čije interior i organizacijske vještine rado pratimo, a Bonjour.kolumnistica će za vas izdvojiti savjete za organizaciju vašeg životnog prostora koje ćete lako prekopirati u svakodnevicu, časna urednička.  





 

Mjesta za odmor, uživanje u prirodnim ljepotama, u proljetnom povjetarcu i svježoj hrani, sve su to emocije koje vežemo uz proljeće, a koje ćemo vam dočarati kroz Bonjour.guide kroz bh brendove, kao i nove, skrivene, no, itekako šarmantne bh. lokacije. Nove lokacije, nova jela, tradicije i uspomene… sve to hrani i puni baterije na jedan sasvim novi način. 

Naravno, saznali smo i što je to što produktivni ljudi rade drugačije, kroz Bonjour.values pričat ćemo o organizaciji osobnih financija s uspješnim, stvarnim damama te pokazati da ova tema nipošto ne bi trebala biti tabu. 

Nadamo se da ćemo i ovaj mjesec uz #DoYouBonjour dijeliti dozu inspiracije, ali i da ćete toplo vrijeme iskoristiti za uživanje u suncu, ukusan sladoled i sadržaje koji će vam pripomoći da budete bliži osobi kakva želite biti. Idemo proljeće učiniti još zabavnijim! 
Veselimo se pridružiti toj avanturi kroz jedan bonjourastičan mjesec na Bonjour.ba. 
 

xoxo

 

 

 

 


Bonjour

Mostar: 3 mjesta koja morate posjetiti opet

TEKST: Ada Ćeremida

Mostar: 3 mjesta koja morate posjetiti opet Mostar: 3 mjesta koja morate posjetiti opet

Tri mjesta, tri atmosfere, jedna zajednička stvar: Mostar nikad ne prestaje da nas iznenađuje.

Znamo da volite preporuke. I znamo da ste za ova mjesta vjerovatno već čuli, a možda ste ih i posjetili nakon što smo ih predstavili kroz našu Gourmet rubriku.

 



Tri različite priče, tri različita vibe-a i svaki od njih s razlogom se našao među vašim favoritima. Ako tražite inspiraciju za naredni doručak, večeru ili samo kafu u savršenom ambijentu, evo naše top tri preporuke koje vrijedi ponovo posjetiti.

 



Pablos: Rustikalna elegancija i večere koje se pamte  

U samom centru Mostara, Pablos je spoj topline i sofisticiranosti. Kamen, diskretna rasvjeta, zid s vinima i detalji koji stvaraju osjećaj da ste u posebnom trenutku. Idealno za večernje izlaske, poslovne večere ili one spontane noći kada jednostavno želite pojesti nešto stvarno dobro.


bonjour_ba_mostar_restorani_2

bonjour
 

Naš favorit? Biftek sa sezonskim povrćem, zeleni njoki s tartufima i komadićima bifteka svaki zalogaj pažljivo balansiran, svaki tanjir doživljaj. Pablos nije samo restoran, on je mjesto gdje se večere pamte i gdje se rado vraćate – s istim uzbuđenjem kao prvi put.


bonjour_ba_mostar_restorani_3

bonjour_ba_mostar_restorani_4

Foto: @ donna.bombonna



Niđe Veze: Nova adresa, stari šarm – sada u retro pariškom stilu

Niđe Veze već poznajemo kao gradsku oazu za kafu, kreativnost i gourmet užitke. Ali nova lokacija donosi novu dimenziju – prostor koji izgleda kao da ste zakoračili u pariški kafić iz 60 - ih. Crvene boje, vintage namještaj, crno-bijele pločice, i Edit Piaf u pozadini… atmosfera je čista romantika.


bonjour_ba_mostar_restorani_8

bonjour_ba_mostar_restorani_6

bonjour_ba_mostar_restorani_5
 

Na meniju su palačinke, sendviči, pizze i waffle deserti koji prate savršenu šolju kafe. Ako tražite mjesto koje istovremeno nudi estetiku, ukus i onu „samo da sjednem i budem tu“ vibe – ovo je adresa za vas.


bonjour_ba_mostar_restorani_9

bonjour_ba_mostar_restorani_7

Foto: @caffe_bar_nidje_veze



Hotel Buna: Doručak s pogledom i večera koja priča priču

Samo desetak minuta od gradske gužve, restoran hotela Buna je tiha luksuzna oaza. Ovdje dan počinje sporije uz domaće sireve, hljeb, laganu pileću salaticu s narom i pogled koji umiruje misli. Doručak nije brzinska stanica, već ritual koji vas priprema za dan.


bonjour_ba_mostar_restorani_10

bonjour_ba_mostar_restorani_13


Ručak i večera ovdje nose isti ton pažnje rižoto sa sipom, pasta s piletinom, svježa riba i deserti koji su jednako nježni koliko i bogati. U večernjim satima, restoran se povlači u tišinu i pretvara u mjesto za vino, razgovor i desert pod zvijezdama. Ako tražite mirnu gastro pauzu – Buna je to mjesto.


bonjour_ba_mostar_restorani_12

bonjour_ba_mostar_restorani_14

Foto: Hotel Buna


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!