TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 1.4.2022.
Iako pogled kroz prozor možda to ne preporučuje, stiglo nam je proljeće, a uz njega neki novi val energije, optimizma i dobrih emocija. Razumijem u potpunosti ako vas još uvijek nije uhvatila proljetna euforija nego možda avantura zvana proljetni umor.
Upravo zbog toga ćemo početkom mjeseca razgovarati o zdravlju, alergijama, energiji i brizi o našem tijelu. Nerijetko zaboravljamo da nas upravo ono pokreće u pripremi omiljenog toplog napitka, odlasku u kinu, šetnji s prijateljicama ili igri s najmlađima. Zato mu i želimo dati dodatnu pažnju i podsjetiti se što to hrani naše tijelo, ali i um.
4. mjesec bit će i u znaku blagdana što znači vrijeme s najmilijima i pripremu pamtljivih jela te kreiranje novih doživljaja. Kroz unikatne gourmet priče izdvojit ćemo recepture kojima ćete se iznova vraćati i koje će biti povod kreiranja toplih uspomena. Od nove Zdravo i slano by Bonjour.ba i Mercator rubrike kroz koju vam uz vlasnicu foodie profila @h_belma_ otkrivamo recepture za koje će se tražiti tanjur više pa sve do ukusnih jela koje vam donosimo u Bonjour.cookbook (koji s dolaskom proljeća ima i novi dizajn), kada je u pitanju gourmet i bogatstvo mnogobrojnih okusa, we got you covered.
I ovaj mjesec donijet ćemo vam stilske preporuke, biti vaš insider u svijetu ljepote, interijera i filma, a uz naše kolumnistice otkrit ćemo i trendove u svijetu frizura, makeupa, dok ćemo kroz Bonjour.beauty školu odgovoriti na vaše nedoumice o skincare sastojcima koji su u fokusu s dolaskom toplih dana.
Prvi proljetni dani sinonim su i za pospremanje doma i kreiranje prostora koji nas inspirira te čini da se osjećamo ugodno, dobrodošlo. Suzana Nikić dama je čije interior i organizacijske vještine rado pratimo, a Bonjour.kolumnistica će za vas izdvojiti savjete za organizaciju vašeg životnog prostora koje ćete lako prekopirati u svakodnevicu, časna urednička.
Mjesta za odmor, uživanje u prirodnim ljepotama, u proljetnom povjetarcu i svježoj hrani, sve su to emocije koje vežemo uz proljeće, a koje ćemo vam dočarati kroz Bonjour.guide kroz bh brendove, kao i nove, skrivene, no, itekako šarmantne bh. lokacije. Nove lokacije, nova jela, tradicije i uspomene… sve to hrani i puni baterije na jedan sasvim novi način.
Naravno, saznali smo i što je to što produktivni ljudi rade drugačije, kroz Bonjour.values pričat ćemo o organizaciji osobnih financija s uspješnim, stvarnim damama te pokazati da ova tema nipošto ne bi trebala biti tabu.
Nadamo se da ćemo i ovaj mjesec uz #DoYouBonjour dijeliti dozu inspiracije, ali i da ćete toplo vrijeme iskoristiti za uživanje u suncu, ukusan sladoled i sadržaje koji će vam pripomoći da budete bliži osobi kakva želite biti. Idemo proljeće učiniti još zabavnijim!
Veselimo se pridružiti toj avanturi kroz jedan bonjourastičan mjesec na Bonjour.ba.
xoxo
TEKST: Ada Ćeremida
Tri mjesta, tri atmosfere, jedna zajednička stvar: Mostar nikad ne prestaje da nas iznenađuje.
Znamo da volite preporuke. I znamo da ste za ova mjesta vjerovatno već čuli, a možda ste ih i posjetili nakon što smo ih predstavili kroz našu Gourmet rubriku.
Tri različite priče, tri različita vibe-a i svaki od njih s razlogom se našao među vašim favoritima. Ako tražite inspiraciju za naredni doručak, večeru ili samo kafu u savršenom ambijentu, evo naše top tri preporuke koje vrijedi ponovo posjetiti.
Pablos: Rustikalna elegancija i večere koje se pamte
U samom centru Mostara, Pablos je spoj topline i sofisticiranosti. Kamen, diskretna rasvjeta, zid s vinima i detalji koji stvaraju osjećaj da ste u posebnom trenutku. Idealno za večernje izlaske, poslovne večere ili one spontane noći kada jednostavno želite pojesti nešto stvarno dobro.
Naš favorit? Biftek sa sezonskim povrćem, zeleni njoki s tartufima i komadićima bifteka svaki zalogaj pažljivo balansiran, svaki tanjir doživljaj. Pablos nije samo restoran, on je mjesto gdje se večere pamte i gdje se rado vraćate – s istim uzbuđenjem kao prvi put.
Foto: @ donna.bombonna
Niđe Veze: Nova adresa, stari šarm – sada u retro pariškom stilu
Niđe Veze već poznajemo kao gradsku oazu za kafu, kreativnost i gourmet užitke. Ali nova lokacija donosi novu dimenziju – prostor koji izgleda kao da ste zakoračili u pariški kafić iz 60 - ih. Crvene boje, vintage namještaj, crno-bijele pločice, i Edit Piaf u pozadini… atmosfera je čista romantika.
Na meniju su palačinke, sendviči, pizze i waffle deserti koji prate savršenu šolju kafe. Ako tražite mjesto koje istovremeno nudi estetiku, ukus i onu „samo da sjednem i budem tu“ vibe – ovo je adresa za vas.
Foto: @caffe_bar_nidje_veze
Hotel Buna: Doručak s pogledom i večera koja priča priču
Samo desetak minuta od gradske gužve, restoran hotela Buna je tiha luksuzna oaza. Ovdje dan počinje sporije uz domaće sireve, hljeb, laganu pileću salaticu s narom i pogled koji umiruje misli. Doručak nije brzinska stanica, već ritual koji vas priprema za dan.
Ručak i večera ovdje nose isti ton pažnje rižoto sa sipom, pasta s piletinom, svježa riba i deserti koji su jednako nježni koliko i bogati. U večernjim satima, restoran se povlači u tišinu i pretvara u mjesto za vino, razgovor i desert pod zvijezdama. Ako tražite mirnu gastro pauzu – Buna je to mjesto.
Foto: Hotel Buna
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!