Koji su trendovi za uređenje interijera u 2022.? Zna naša kolumnistica Suzana Nikić! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Koji su trendovi za uređenje interijera u 2022.? Zna naša kolumnistica Suzana Nikić!

Tekst:

Bonjour.kolumnistica

DIZAJN SAVJETI
7.2.2022.

Već tradicionalno iz mjeseca u mjesec s našom kolumnisticom Suzanom razgovaramo o zanimljivim interijer temama, a u drugom mjesecu prirodno se nametnula tema o trendovima za 2022. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako nam je Suzana pripremila vodič kroz dodatke, boje i stilove uređenja koje ćemo sve češće viđati. Podijelila je s nama i kako ukomponirati te trendove i kako se određene promjene u uređenju odražavaju na izgled i doživljaj vašeg doma. Što nam Suzana donosi u novoj kolumni otkrijte u nastavku.

 

Koji trendovi će dominirati u godini koja je pred nama?


„Nova godina nas uvijek inspiriše za promjene, a većina promjena se odnosi i na adaptaciju prostora i uređivanju doma. Promjena dekora i promjena boja su prva najbrža stvar koja pomaže da se unutrašnjost osvježi.

Boje

Osnovne boje i neutralni tonovi će biti popularni i ove godine. Tople i hladne bež nijanse su popularan izbor za sve prostorije, kao i čitava paleta plavih tonova. Prigušeni tonovi, nijanse sive i klasična bijela u kombinaciji sa crnom nepogrešivi su potezi u dizajnu. Svijetle nijanse roze i plave će takođe biti popularne.

 Povratak prirodi

Prirodni materijali su jedan od glavnih trendova u ovoj godini. Namještaj od ratana, zavjese od bambusa, dosta prirodnog drveta. U dizajnu će se koristiti dosta zelene od nijanse nane do neon tonova. Kamen poput granita, mermera i oniksa se može koristiti u svim prostorijama u stanu.

 Mermerni sto za kafu, kuhinjsko ostrvo od granita ili neki jednostavan detalj poput lampe mogu biti sjajni detalji u enterijeru. Isto tako, drvo je odličan materijal za oblaganje podova i zidova.


Puno svjetla

Dizajn osvjetljenja će vam pomoći da riješite nekoliko problema odjednom, prije svega, da povećate prostor, učinite prostoriju što funkcionalnijom i stvorite harmoniju. Koncept osvjetljenja se zasniva na tri stuba : opštem, radnom i dekorativnom. Za povećanje svjetlosti koristite tekstile u svijetlim bojama i ogledala.

 Minimalizam

Ove godine posebno će se govoriti o minimalizmu. Ne radi se samo o modi i trendovima, već o filozofiji opšte koju prihvata sve veći broj ljudi.

 Multifunkcionalnost

Multifunkcionalnost takođe postaje pravi trend. Koristite namještaj za sjedenje i odlaganje - primjer su moderni taburei koji vam mogu poslužiti za odlaganje.  Poseban naglasak ove godine ide na dnevnu sobu. Najvažnija je podjela na funkcionalne zone. Jasne, stroge linije, namještaj i dekor u tamnijim nijansama. One vam omogućuju da konceptualno upotpunite opštu sliku sobe. Nježni , prigušeni tonovi će se koristiti u njenom dekorisanju. Preporučuje se i dosta zelenila.

 Više o uređenju i organizovanju dnevne sobe čeka vas u narednoj kolumni.“

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno