TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 28.5.2024.
Malo koji zalazak sunca može se usporediti s onim koji smo imali priliku doživjeti na otoku Supetru u blizini Cavtata ove subote na službenom otvorenju nove sezone restorana St. Pietro.
Ovaj restoran otvoren je 2022. godine, a ovogodišnjim ponovnim otvorenjem potvrdio je luksuz, kvalitetu i inovaciju nudeći uslugu na najvišoj razini.

Već vožnja brodom do otoka da naslutiti da nas čeka jedinstveno iskustvo. Restoran na obali, uređenje i veoma posebna pozicija na jugu u Jadranskom moru stvorili su hedonistički raj koji smo jedva čekali istražiti.







Izgled restorana savršeno se uklopio u pejzaž zahvaljujući mediteranskim biljkama, popločanim stazama i kabanama sa zavjesama koje lebde na vjetru.









Pri dolasku smo mogli uživati u piću dobrodošlice, ali i istražiti mjesto čije nas je gostoprimstvo instant osvojilo. Uz priliku da probamo kamenice, mnogi od nas uživali su i u sjajnoj gourmet ponudi sa raznovrsnim delikatesama.
Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebnu pažnju na održivost. Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu čije će se degustiranje iščekivati.



Osim novog menua, na otvorenju nove sezone restorana St. Pietro najavljeno je i skorašnje otvorenje hotela Vallum pod istoimenim brandom St. Pietro, a koje će uskoro upotpuniti hedonističku ponudu juga Hrvatske i omogućiti pravim poznavateljima i istinskim ljubiteljima uživanja zaokruženo iskustvo uz ekskluzivan smještaj u četiri hotelske boutique depandanse uređene uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz u neposrednoj blizini otoka.


Hotelski gosti tako će ujedno moći uživati u svim hotelskim sadržajima i gastronomskom iskustvu otoka u St. Pietro restoranu, lounge baru ili jednoj od posebno osmišljenih kabana na otoku koje mogu iznajmiti samo za sebe i uživati u hrani i koktelima koje će za njih spraviti iskusni poznavatelji miksologije.



Ostatak fotografija otkrijte u nastavku.








***
Foto: St. Pietro PR/ Privatna arhiva
TEKST: Adelisa Mašić
Postoje mjesta u Beču koja tokom decembra postanu pravi mali ritual. Popp & Kretschmer je jedno od njih.
Na uglu Kärntner Straße, odmah uz Operu, svake zime zasija ogromna crvena mašna koja zgradi daje izgled velikog prazničnog poklona. Nema prolaznika koji se tu ne zaustavi barem na trenutak.
Ovaj prizor uvijek djeluje kao da je izvučen iz božićnog filma: zlatne lampice, elegantna fasada i veliki crveni luk koji nosi cijelu atmosferu.
Ulica je stalno živa, ljudi dolaze iz svih smjerova, nose tople napitke, kupuju poklone i na trenutak svi imaju istu ideju: treba napraviti fotografiju baš ovdje.
Lokacija je: Kärntner Straße 51 (na nekoliko koraka od Opere)
U decembru Beč ima mnogo lijepih prizora, ali ovaj ugao uvijek nekako privuče pažnju. Jednostavan detalj pretvara cijelu ulicu u mali praznični trenutak koji vrijedi sačuvati na fotografiji.
Foto: @ameliasuruceanu
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!