TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 28.5.2024.
Malo koji zalazak sunca može se usporediti s onim koji smo imali priliku doživjeti na otoku Supetru u blizini Cavtata ove subote na službenom otvorenju nove sezone restorana St. Pietro.
Ovaj restoran otvoren je 2022. godine, a ovogodišnjim ponovnim otvorenjem potvrdio je luksuz, kvalitetu i inovaciju nudeći uslugu na najvišoj razini.

Već vožnja brodom do otoka da naslutiti da nas čeka jedinstveno iskustvo. Restoran na obali, uređenje i veoma posebna pozicija na jugu u Jadranskom moru stvorili su hedonistički raj koji smo jedva čekali istražiti.







Izgled restorana savršeno se uklopio u pejzaž zahvaljujući mediteranskim biljkama, popločanim stazama i kabanama sa zavjesama koje lebde na vjetru.









Pri dolasku smo mogli uživati u piću dobrodošlice, ali i istražiti mjesto čije nas je gostoprimstvo instant osvojilo. Uz priliku da probamo kamenice, mnogi od nas uživali su i u sjajnoj gourmet ponudi sa raznovrsnim delikatesama.
Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebnu pažnju na održivost. Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu čije će se degustiranje iščekivati.



Osim novog menua, na otvorenju nove sezone restorana St. Pietro najavljeno je i skorašnje otvorenje hotela Vallum pod istoimenim brandom St. Pietro, a koje će uskoro upotpuniti hedonističku ponudu juga Hrvatske i omogućiti pravim poznavateljima i istinskim ljubiteljima uživanja zaokruženo iskustvo uz ekskluzivan smještaj u četiri hotelske boutique depandanse uređene uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz u neposrednoj blizini otoka.


Hotelski gosti tako će ujedno moći uživati u svim hotelskim sadržajima i gastronomskom iskustvu otoka u St. Pietro restoranu, lounge baru ili jednoj od posebno osmišljenih kabana na otoku koje mogu iznajmiti samo za sebe i uživati u hrani i koktelima koje će za njih spraviti iskusni poznavatelji miksologije.



Ostatak fotografija otkrijte u nastavku.








***
Foto: St. Pietro PR/ Privatna arhiva
TEKST: Bonjour.ba
Decembarske večeri u Sarajevu imaju neku posebnu energiju, ali bez potrebe za velikim riječima.
Grad je jednostavno ljepši kad padne mrak i kad se upale lampice koje poznate ulice učine malo drugačijima nego inače. Krenuli smo u laganu noćnu šetnju, onako kako se Sarajevo i voli upoznavati.
Kod Narodnog pozorišta zastajemo nakratko. Ove godine posebno sija i djeluje svečano, ali nenametljivo, kao lijep podsjetnik na početak praznične sezone u gradu. Svjetla naglašavaju njegovu arhitekturu i daju mu onu toplinu zbog koje se ovdje uvijek rado zadržimo koji minut duže.


Šetnju nastavljamo uz Miljacku. Ukrašeni mostovi se tiho presijavaju na površini rijeke, stvarajući jednostavne, ali lijepe prizore zbog kojih usporimo korak i zastanemo.


Na Marijin Dvoru nas dočeka poznat prior, mašna na zgradi je ponovo tu. Detalj koji odmah primijetite i koji, bez puno objašnjavanja, znači da je grad spreman za zimu i praznike... i nove slike za Instagram.


Okićeno Sarajevo najljepše je upravo ovako, u večernjoj šetnji, kad grad ne pokušava da impresionira, nego samo bude ono što jeste.
Fotografije: Privatna arhiva
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!