TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 28.5.2024.


Malo koji zalazak sunca može se usporediti s onim koji smo imali priliku doživjeti na otoku Supetru u blizini Cavtata ove subote na službenom otvorenju nove sezone restorana St. Pietro

Ovaj restoran otvoren je 2022. godine, a ovogodišnjim ponovnim otvorenjem potvrdio je luksuz, kvalitetu i inovaciju nudeći uslugu na najvišoj razini.

 

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (7)



Već vožnja brodom do otoka da naslutiti da nas čeka jedinstveno iskustvo. Restoran na obali, uređenje i veoma posebna pozicija na jugu u Jadranskom moru stvorili su hedonistički raj koji smo jedva čekali istražiti.

 

st_pietro_bonjour_ba (5)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (9)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (13)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (3)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (2)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (21)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (18)



Izgled restorana savršeno se uklopio u pejzaž zahvaljujući mediteranskim biljkama, popločanim stazama i kabanama sa zavjesama koje lebde na vjetru.

 

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (14)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (1)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (16)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (6)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (14)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (5)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (8)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (4)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (24)



Pri dolasku smo mogli uživati u piću dobrodošlice, ali i istražiti mjesto čije nas je gostoprimstvo instant osvojilo. Uz priliku da probamo kamenice, mnogi od nas uživali su i u sjajnoj gourmet ponudi sa raznovrsnim delikatesama.

Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebnu pažnju na održivost. Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu čije će se degustiranje iščekivati. 

 

st_pietro_bonjour_ba (7)

st_pietro_bonjour_ba (10)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (17)

 

Osim novog menua, na otvorenju nove sezone restorana St. Pietro najavljeno je i skorašnje otvorenje hotela Vallum pod istoimenim brandom St. Pietro, a koje će uskoro upotpuniti hedonističku ponudu juga Hrvatske i omogućiti pravim poznavateljima i istinskim ljubiteljima uživanja zaokruženo iskustvo uz ekskluzivan smještaj u četiri hotelske boutique depandanse uređene uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz u neposrednoj blizini otoka.

 

st_pietro_bonjour_ba (3)

st_pietro_bonjour_ba (2)

 

Hotelski gosti tako će ujedno moći uživati u svim hotelskim sadržajima i gastronomskom iskustvu otoka u St. Pietro restoranu, lounge baru ili jednoj od posebno osmišljenih kabana na otoku koje mogu iznajmiti samo za sebe i uživati u hrani i koktelima koje će za njih spraviti iskusni poznavatelji miksologije.

 

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (11)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (10)

st_pietro_dubrovnik_cavtat_bonjour_ba (12)


 

Ostatak fotografija otkrijte u nastavku.

 

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (2)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (20)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (15)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (3)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (7)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (9)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (25)

st_pietro_cavtat_bonjour_ba (26)

 

***
Foto: St. Pietro PR/ Privatna arhiva


Bonjour

Bihać krije mjesto gdje ručate na vodi i stižete do slapova - a evo i kako

TEKST: Dragana Rauš

Bihać krije mjesto gdje ručate na vodi i stižete do slapova - a evo i kako Bihać krije mjesto gdje ručate na vodi i stižete do slapova - a evo i kako

Ako vas put nanese kroz Bihać ili planirate mali bijeg do ovog grada bogatog vodom i zelenilom, River Dock je razlog više za to. Ova mala oaza na obali Une nas je podsjetila koliko je sjajno kada priroda i čovjek žive u skladu. A evo i kako to izgleda…

6-2

5-2

 
Drveni paviljoni i prostrane terase smjestili su se uz rijeku, bez da su narušili ijednu zelenu granu. Svuda oko vas šušti lavanda - mirisna, ljekovita, dom za pčele i leptire. Na ovom mjestu ona nije samo dekoracija, već znak koliko se vlasnici trude da budu u skladu s prirodom. Lavandu koriste i za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, malih sapuna i mirisnih jastučića koji često završe kao pokloni za goste ili drage saradnike.
 

1-2
 


Jer River Dock nije samo mjesto za predah - to je mjesto koje je nastalo iz ideje da se čuva ono što je Una godinama davala ovom kraju. Svjesni koliko im ona daje odgovorno su joj uzvratili čišćenjem rijeke, od restorana pa sve do Ripačkih slapova.

 

3-2


Zanima vas kakva je hrana? Baš kako volimo! Mi smo probale unsku pastrmku s blitvom i sve je bilo kako volimo - svježe i domaće. Poznati okusi, a opet dovoljno posebni da ih se sjetite kad se vratite kući.

 

7-2
 

A tu je i ono što River Dock čini jedinstvenim: ručak na čamcu. Mirna vožnja do Ripačkih vodopada izuzetno je iskustvo za koje mi ovaj put, nažalost, nismo imale dovoljno vremena. Ako vi ipak planirate da ovo bude dio vašeg River Dock iskustva - izdvojite barem 45 minuta za vožnju i ručak na vodi. Vjerujte, Una i svježa pastrmka zaslužuju tih pola sata više.

 

2-2
 

Vožnje funkcionišu bez rezervacije. Možda ćete u sezoni sačekati 15 do 20 minuta, ali zaista vrijedi. Jer gdje ćete ljepše sačekati nego u hladu lavande, s pogledom na rijeku.

 

4-2
 

Vožnje čamcem funkcionišu bez rezervacije, a u sezoni zna biti malo gužve. Ako se desi da sačekate 15 ili 20 minuta, gdje biste to radije uradili nego u hladu pored Une, uz miris lavande i domaću tursku kafu? Ovdje čak i čekanje ima smisla - jer sve što vrijedi, vrijedi i sačekati.

Sve ovo vam zvuči kao odmor po vašoj mjeri? Pronađite ih na Instagramu: @riverdockbihac
 

8-2
 

 

FOTO: Dragana Rauš za Bonjour


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!