TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 28.5.2024.
Malo koji zalazak sunca može se usporediti s onim koji smo imali priliku doživjeti na otoku Supetru u blizini Cavtata ove subote na službenom otvorenju nove sezone restorana St. Pietro.
Ovaj restoran otvoren je 2022. godine, a ovogodišnjim ponovnim otvorenjem potvrdio je luksuz, kvalitetu i inovaciju nudeći uslugu na najvišoj razini.

Već vožnja brodom do otoka da naslutiti da nas čeka jedinstveno iskustvo. Restoran na obali, uređenje i veoma posebna pozicija na jugu u Jadranskom moru stvorili su hedonistički raj koji smo jedva čekali istražiti.







Izgled restorana savršeno se uklopio u pejzaž zahvaljujući mediteranskim biljkama, popločanim stazama i kabanama sa zavjesama koje lebde na vjetru.









Pri dolasku smo mogli uživati u piću dobrodošlice, ali i istražiti mjesto čije nas je gostoprimstvo instant osvojilo. Uz priliku da probamo kamenice, mnogi od nas uživali su i u sjajnoj gourmet ponudi sa raznovrsnim delikatesama.
Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebnu pažnju na održivost. Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu čije će se degustiranje iščekivati.



Osim novog menua, na otvorenju nove sezone restorana St. Pietro najavljeno je i skorašnje otvorenje hotela Vallum pod istoimenim brandom St. Pietro, a koje će uskoro upotpuniti hedonističku ponudu juga Hrvatske i omogućiti pravim poznavateljima i istinskim ljubiteljima uživanja zaokruženo iskustvo uz ekskluzivan smještaj u četiri hotelske boutique depandanse uređene uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz u neposrednoj blizini otoka.


Hotelski gosti tako će ujedno moći uživati u svim hotelskim sadržajima i gastronomskom iskustvu otoka u St. Pietro restoranu, lounge baru ili jednoj od posebno osmišljenih kabana na otoku koje mogu iznajmiti samo za sebe i uživati u hrani i koktelima koje će za njih spraviti iskusni poznavatelji miksologije.



Ostatak fotografija otkrijte u nastavku.








***
Foto: St. Pietro PR/ Privatna arhiva
TEKST: Adelisa Mašić
Postoje putovanja koja nisu samo način da stignemo negdje, već doživljaj sam po sebi.
Takav je oduvijek bio Orient Express, sinonim za eleganciju, intrige i bezvremensku romantiku koja je povezivala Pariz i Istanbul. I sada, više od stoljeća kasnije, njegova priča dobija novo poglavlje.
Nakon gotovo dva desetljeća tišine, legendarni voz vraća se na tračnice 2027. godine, u svom obnovljenom art déco izdanju koje spaja duh 1920-ih s luksuzom današnjice.
Svaki vagon pažljivo je restauriran, s tkaninama izrađenim ručno. Unutrašnjost izgleda kao da je izašla iz nekog filma Wesa Andersona: spoj nostalgije, luksuza i besprijekorne estetike.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!
Zidne obloge, svileni zastori, satovi Cartier i detalji izrađeni od strane najboljih evropskih majstora čine ovaj voz pokretnom galerijom umjetničkog obrta.
Dio te priče može se doživjeti već sada u pariškom muzeju Arts Décoratifs, gdje je otvorena izložba „1925–2025: Stoljeće art décoa“. Među eksponatima su i originalni detalji iz obnovljenih vagona, koji prikazuju kako se tradicija i dizajn mogu spojiti u jedno iskustvo.
Povratak Orient Expressa nije samo nostalgija za prošlim vremenima, već dokaz da klasična elegancija i pažnja prema detaljima nikada ne izlaze iz mode.
Foto: @_madame_f_
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!