TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 28.5.2024.
Malo koji zalazak sunca može se usporediti s onim koji smo imali priliku doživjeti na otoku Supetru u blizini Cavtata ove subote na službenom otvorenju nove sezone restorana St. Pietro.
Ovaj restoran otvoren je 2022. godine, a ovogodišnjim ponovnim otvorenjem potvrdio je luksuz, kvalitetu i inovaciju nudeći uslugu na najvišoj razini.
Već vožnja brodom do otoka da naslutiti da nas čeka jedinstveno iskustvo. Restoran na obali, uređenje i veoma posebna pozicija na jugu u Jadranskom moru stvorili su hedonistički raj koji smo jedva čekali istražiti.
Izgled restorana savršeno se uklopio u pejzaž zahvaljujući mediteranskim biljkama, popločanim stazama i kabanama sa zavjesama koje lebde na vjetru.
Pri dolasku smo mogli uživati u piću dobrodošlice, ali i istražiti mjesto čije nas je gostoprimstvo instant osvojilo. Uz priliku da probamo kamenice, mnogi od nas uživali su i u sjajnoj gourmet ponudi sa raznovrsnim delikatesama.
Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebnu pažnju na održivost. Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu čije će se degustiranje iščekivati.
Osim novog menua, na otvorenju nove sezone restorana St. Pietro najavljeno je i skorašnje otvorenje hotela Vallum pod istoimenim brandom St. Pietro, a koje će uskoro upotpuniti hedonističku ponudu juga Hrvatske i omogućiti pravim poznavateljima i istinskim ljubiteljima uživanja zaokruženo iskustvo uz ekskluzivan smještaj u četiri hotelske boutique depandanse uređene uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz u neposrednoj blizini otoka.
Hotelski gosti tako će ujedno moći uživati u svim hotelskim sadržajima i gastronomskom iskustvu otoka u St. Pietro restoranu, lounge baru ili jednoj od posebno osmišljenih kabana na otoku koje mogu iznajmiti samo za sebe i uživati u hrani i koktelima koje će za njih spraviti iskusni poznavatelji miksologije.
Ostatak fotografija otkrijte u nastavku.
***
Foto: St. Pietro PR/ Privatna arhiva
TEKST: Adelisa Mašić
Proljeće 2026. već sada ima svoj putnički soundtrack: zvuk točkova koji dodiruju pistu i šum nove avanture u zraku. Wizz Air je najavio otvaranje svoje baze u Podgorici, a taj potez pretvara glavni grad Crne Gore u novo polazište za istraživanje Evrope.
Od marta iduće godine s podgoričkog aerodroma polijetat će avioni prema četrnaest novih gradova.
Na listi su Pariz, Rim i Barcelona; klasici koji se uvijek iznova otkrivaju, ali i Malmö, Hamburg, Basel, Keln, Maastricht, Baden Baden, Ljubljana, Rzeszow, Poznan, Wroclaw i Gdanjsk.
Svaka od ovih destinacija nosi drugačiji ritam, miris i priču, a sada su sve tek nekoliko sati udaljene.
Za mnoge putnike iz Bosne i Hercegovine koji često biraju Podgoricu kao polaznu tačku, ovo znači jedno: proljeće 2026. bit će sezona spontanih odlazaka, povoljnih karata i onih kratkih bijegova koji nas pune energijom dugo nakon povratka.
Uz nove rute, planiranje kratkih evropskih bijegova postaje jednostavnije nego ikad. Vikend u Parizu, produženi odmor u Rimu ili spontano putovanje u Barcelonu, sve će to uskoro biti dostupno na samo nekoliko sati vožnje od Sarajeva.
Foto: @narrinanatasha
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!