TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 5.4.2024.
S toplijim danima u nama se budi i želja za nekim novim malim avanturama.
Počinje planiranje gdje provesti sunčane vikende, koji će nas opustiti i napuniti baterije za svaki sljedeći radni tjedan. Ako ste jedni od onih koji odmor vežu za pogled na plavo more i umirujuće zelenilo prirode, a da se pri tome ispred vas nalaze ukusne delicije koje će vaše nepce pamtiti, imamo prijedlog gdje možete provesti već ovaj vikend.
Otkrili smo restoran koji će vas povesti na pravo putovanje kroz okuse i mirise Mediterana. S tradicijom dužom od 20 godina, restoran Laguna njeguje mediteransku kuhinju, s posebnim naglaskom na riblje i talijanske specijalitete. Što god naručili, shvatit ćete koliko pažnje posvećuju detaljima, kroz delicije u kojima se isprepliću inovativnost i tradicija.
Ugodni ambijent restorana u kojem vladaju topli tonovi drva, stapa se s idiličnim okruženjem – s terase se pruža neodoljiv pogled na zelenilo i more čiji će miris još više istaknuti okuse svježih morskih plodova s vašeg tanjura.
Škampi, gambori, mušule na buzaru… mi na sam spomen njihovih specijaliteta već osjetimo miris mora u zraku.
Sljedeći slobodan dan iskoristite za filmsku vožnju obalom mora, putem zavirite u samo srce Neuma, kušajte ova ukusna mediteranska jela u restoranu Laguna i nazdravite tim posebnim malim trenutcima koji čine život.
* * *
Foto: @lagunaneum
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!