6 odličnih savjeta ako idete prvi put na odmor u paru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 odličnih savjeta ako idete prvi put na odmor u paru

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBAV & BRAK
18.5.2023.

Ako ste već neko vrijeme u vezi i ako stvari idu dobro, sa dolaskom toplijih sezona ne možete a da se ne zapitate... da li je vrijeme da planirate zajedničko putovanje i odmor ovog ljeta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ako je ovo prvi zajednički odmor onda će ovo putovanje biti odličan test vaše veze. Vjerujemo da već razmišljate kako biste mogli učiniti sve što je u vašoj moći da sve bude ništa manje od savršenog.


 

Foto: unsplash.com

 

Provođenje kvalitetnog vremena zajedno, daleko od svakodnevnih obaveza, ne samo da će vas dvoje zbližiti, već će vam dati i priliku da upoznate možda zamršene navike i kvalitete jedno drugoga koje nisu toliko vidiljive kada jednostavno izađete van u grad za večeru ili da pogledate film. Tačnije, zajedničko putovanje otkriva sve crvene zastavice o kojima biste trebali znati prije nego što nastavite jačanje vaše veze i nemojte da vas to plaši.

 Upravo zbog toga odlučili smo istražiti i ponuditi vam nekoliko stvari koje treba imati na umu ako idete prvi put na putovanje ili odmor sa dragom osobom.

 

Zajedno odaberite destinaciju koju biste željeli posjetiti
 

Ako vas dvoje imate kontradiktorne interese, moguće je da će doći do nekih trzavica prilikom odlučivanja kuda ići, ali zapamtite, svaka veza zahtijeva određenu količinu kompromisa tako da pokušajte pronaći sredinu i odabrati mjesto koje biste oboje rado posjetili.

 

Foto: unsplash.com

 

Također, pokušajte izabereti mjesto na kome niko od vas nije bio ranije kako biste mogli da istražite nešto zajedno.


 

Putovanje neka ne bude prekratko, ali ni predugo


Ako vam je ovo prvo zajedničko putovanje, kada bookirate smještaj razmislite da imate dovoljno dana da se dobro upoznate. Međutim, pazite da i to ne bude predugo jer riskirate da ostanete bez ideja za posjetu zanimljivim lokacijama i jednostavno ne želite da ovo putovanje postane dosadno. Tri do pet dana je obično idealan odmor za prvo putovanje.

 


 

Istražite lokaciju gdje putujete i zajedničke zabavne aktivnosti 


Bez obzira koliko ste dobar sagovornik, uvijek postoji rizik da ostanete bez tema o kojima bi razgovarali. Zato igrajte na sigurno tako što ćete imati nešto kao plan odmora i aktivnosti. Ne kažemo da planirate stvari po satu, ali možete planirajte zajedno neke zabavne aktivnosti kako biste putovanje učinili nezaboravnim. To bi mogla biti romantična šetnja gradom, noćno plivanje, neki avanturistički izlet ako ste oboje za ili možda samo da taj dan ostanete u smještaju, nazovite poslugu u sobu i zajedno gledajte film. 

 

Foto: pexels.com

 

Isplanirajte barem jedan romantičan izlazak


Pod ovim mislimo na one slatke, male geste poput romantičnih večera, malih poklona ili možda piknik na plaži. Ove uspomene će vas definitivno zbližiti i ojačati vezu.

 

Foto: unsplash.com

 

Ovo je ultimativni test zato budite spremni
 

Zajednički provedeni dani znači dopustiti vašem partneru da vidi pravog vas – način na koji jedete, spavate, dišete...sve! Najveći izazov za neke je dijeljenje kupatila, ali shvatite da ste oboje odrasli ljudi i morate se osjećati dovoljno ugodno jedno s drugim da biste prevazišli ove male nesigurnosti.

 


 

Recite bye, bye društvenim mrežama na nekoliko dana


Cijela ideja ovog putovanja je da pobjegnete od ostatka svijeta i provedete neko vrijeme zajedno. Iako bi moglo biti primamljivo s vremena na vrijeme provjeriti društvene mreže, pokušajte se suzdržati od toga i jednostavno uživajte u društvo jedno drugog.

 

Foto: pexels.com***
Naslovna fotografija: pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno