5 tropskih destinacija idealnih za romantični odmor - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 tropskih destinacija idealnih za romantični odmor

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
7.2.2023.

Sunce, sanjive plaže, čisto plavo more i wow krajolik dok ispijate omiljeni koktel u jednoj ruci, a u drugoj čuvate ruku drage osobe… ako sanjate da tropski odmor provedete s onim koga volite odlučili smo olakšati vam pretragu za destinaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od ovih ponuda su idealne za opuštanje na plaži sa pićem u ruci dok druge nude obilje avanturističkih izleta.

 

Kauai, Havaji
 

Kauai se često naziva najboljim ostrvom za parove koji traže romantiku jer je jedno od najmirnijih na Havajima sa prirodnim čudima koja uključuju sve: od bujnih, šarenih vrtova i vodopada sa skrivenim bazenima do spektakularnih plaža. Obala Na Pali je obavezna destinacija za posjetiti, a avanturisti joj mogu pristupiti pješice. Dostupni su i izleti i ture brodom za razgledanje vrhova uključujući posmatranje iz ptičije perspektive vodopad Wailua. Naravno, pronaći ćete dosta idiličnih plaža za kupanje, ronjenje i sunčanje.

 


 

Bora Bora, Francuska Polinezija
 

Bora Bora je jedna od najfotogeničnijih destinacija na svijetu sa sitnim, bijelim pijeskom i sanjivim bungalovima sa slamnatim krovovima koji se nalaze tik nad tirkiznim morem. Tu su i mnoge druge aktivnosti na otvorenom u kojima možete uživati od planinarenja do parasailinga. Zaključili bismo da je Bora Bora oličenje romantike sa velikim finalom svakog dana tj. zalaskom sunca koji oduzima dah

 


 

Kostarika
 

Savršena destinacija za parove koji uživaju u posjeti šumama i upoznavanju sa egzotičnim divljim životinjama. Idite na šetnje do osamljenih vodopada, penjite se na vulkane, splavarite uzbudljivim brzacima, naučite da surfate, idite na ronjenje na najboljim mjestima Kostarike ili se jednostavno opustite na privatnoj plaži uz zvuk valova koji zapljuskuju. Ako ne možete da se odlučite između plaže i džungle, Nacionalni park Manuel Antonio nudi oboje. 

 


 

Abako, Bahami
 

Prekrasni Abako nalazi se oko 320 km od Floride. Poznat je po osamljenim plažama, prekrasnim koraljnim grebenima i ribarskim selima gdje se ljudi uglavnom kreću čamcima. Ovdje se također nalaze četiri nacionalna parka u kojima žive orhideje, papagaji i raznovrsni egzotični morski oblici života. Također možete vidjeti neke od  svinja koje plivaju, ali i koje povremeno vole da se izležavaju na plaži, upijaju sunce prije nego što se vrate da koračaju kroz čistu tirkiznu vodu. Veliko ostrvo Abaco je dom Marsh Harboura, trećeg po veličini grada na Bahamima, kao i odmarališta Treasure Cay.

 Bali, Indonezija
 

Postoje hiljade ostrva u indonezijskom arhipelagu, ali Bali je dugo bio poznat kao top destinacija za sve koji traže romantični odmor. Od visokih planina prekrivenih džunglom sa vodopadima i zelenim rižinim poljima do idiličnih plaža za kupanje, ronjenje ili surfanje, ovo je idealna lokacija za odmor sa dragom osobom. Postoji mnogo stvari koje treba uraditi, da ne spominjemo bogatu kulturu i historiju za istraživanje uključujući mnoge drevne hramove. Iako Bali privlači mnogo turista, još uvijek postoje mjesta za mirnu oazu uključujući ostrva Nusa do kojih se lako stiže trajektom. Poznata po izoliranom zlatnom pijesku, Nusa Penida je posebno netaknuti dragulj u kojem se nalazi plaža Kelingking, proglašena za najbolju Instagram plažu 2021. godine.

 

 

***
Naslovna fotografija:@marcboraboraphotography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno