7 razloga zašto će se magični otok Nusa Penida naći na vašoj listi mjesta koje vrijedi posjetiti

PUTOVANJA
23.6.2020.

Nusa Penida je mali dragulj Balija i otok sa mnoštvo avantura. Iako je otok Penida najveći od tri Nusa otoka, do sada je najmanje razvijen što ga čini idealnim za sve posjetioce koje žele uživati u remek djelima prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetom Nusa Penide očekujte plaže sa bijelim, sitnim pijeskom, kristalno plavi okean, obalne litice visoke dvijestotine metara i još uvijek magične lokacije sa netaknutom prirodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tropicalislandidea (@tropicalislandidea) on

Do same luke Nusa Dua od Balija potrebno je oko četrdeset minuta vožnje brodom, ali ljepota koja vas dočeka vrijedi vožnje. Preporučujemo boravak na Nusa Penidi najmanje dva dana kako biste mogli posjetiti obje strane. U ovom ćete vodiču pronaći sve što trebate znati kako biste posjetili Nusa Penidu, sve najbolje plaže, Instagram mjesta i znamenitosti.  

KELINGKING PLAŽA

Ovaj slikoviti dio postao je ikoničan prizor koji predstavlja Nusa Penida, pa čak i čitav Bali. S vidikovca prema brdima možete vidjeti veličanstvenu liticu koja obuhvaća idiličnu obalu gdje se bijeli pijesak susreće sa plavim morem koje se proteže do horizonta. Plaža Kelingking ujedno je i jedno od najfotografiranijih mjesta u Nusa Penidi i lako je zaključiti zašto. Pogled na azurno obojen okean je uistinu fenomenalan. Ponekad se naziva "liticom dinosaurusa", jer oblik podsjeća na T-Rexa, a na našoj listi također se nalazi na prvom mjestu koje biste mogli posjetiti. Do razgledavanja plaže Kelingking relativno je jednostavno i samo je pet minuta hoda od parkirališta do vidikovca litice. Plaža Kelingking apsolutni je vrhunac Nusa Penide, a čak i ako se ne želite spustiti na plažu strmim „stepenicama“, pogledi sa vrha su i sami vrijedni putovanje do otoka.

Foto: @kxrina.he

Foto @thefreedomcomplex

Foto: @anneke_official

Foto @_jessbotha_

Foto: @sashajuliard

BROKEN BEACH I ANGEL’S BILLABONG

Nusa Penida puna je spektakularnih lokacija, a Broken Beach jedna je od njih. Nastavite obilazak Nusa Penide vozeći se do Broken beacha i jedinstvenog krajolika Angels Billabonga koja se nalazi odmah iza ugla, udaljen svega dvije minute lagane šetnje. Jedni su od najdivnijih djela kojima je artist moćni okean. Kristalno čist bazen gdje plima kaskadira u okean, Angel's Billabong jedno je od čarobnih mjesta na kojem morate stati i diviti se.

Foto: @errenzy

Foto: @paolagarciadl_

Foto: @jlanssens

Foto: @frytaputrii

HRAMOVI

Balijeva poznata duhovna vizura proteže se i na okolne male otoke uključujući Nusa Penida. Noseći jedinstvenu arhitekturu u balijskom stilu pomiješanu s hinduističkim elementima i ukrasima, hramovi su naša sljedeća preporuka. Posjetite Goa Giri Putri, jedinstven podzemni hram, smješten u pećini dugoj 262 metra, sa stropom visokim 15 metara. Jednostavno je čarobno mjesto sa mnoštvom izvora vode. Riječ "goa" znači "pećina", "giri" znači "brdo", a "putri" znači "žena". Te riječi odnose se na špilju kao sveto mjesto božice koja štiti, voli i njeguje prirodu i živa bića. Sam ulazak u špilju je dosta uzak, ali na drugom se kraju pojavljuje potpuno novi svijet i netaknuta priroda.

Foto: @carinebarco

Foto: @orixhyugaa

@orixhyugaa

BANAH CLIFF

Ako tražite jedan od najboljih vidikovaca na Nusa Penidi, tada bi Banah Cliff Point definitivno trebao biti na vašem popisu. Banah Cliff nije baš toliko popularan kao plaža Kelingking, mada po našem mišljenju podjednako je impresivan.

Foto: @becky.jenkins
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M O N I C A ✈ eco travel girl (@monicaroams) on

DIAMOND PLAŽA ATUH PLAŽA

Na istočnoj obali zadivljuje vas svojim izlascima iza kamenih formacija u obliku dijamanata smještenih u savršeno plavoj vodi.

 

Foto: @emjeiiamira

Foto: @antonio_makale

Foto: @anaistravelette

KUĆICE NA DRVETU

Nakon što provedete neko vrijeme uživajući u pogledu na Dijamantnu plažu iz daljine ili kupajući se, naći ćete dvije male kuće na drvetu sa prelijepim vidikovcem. Ove kuće na stablima možete iznajmiti ako želite gledati zalazak sunca. To je savršeno mjesto za opuštanje uz zvuk valova i predivan pogled.

Foto:@joannayungofficial 

Foto: @jerometraveller

Foto: @wemovedabroad

TELETUBBIES BRDA

Odmaknuvši se od obale, pronaći ćete mala sela u kojima se lokalni stanovnici rado osmjehuju i maše, a putovanja u unutrašnjost mogu vas nagraditi pogledima na džunglu i čudnim brdovitim formacijama poput smiješno nazvanog Teletubbies brda. Sve u svemu, Nusa Penida je raj za ljubitelje avanture sa beskonačnim mogućnostima za fotografisanje, šetnje, posjete vidokovcima, istraživanje stijena i uživanje u kreacijama majke prirode u najboljem okruženju.

Foto: @hbd_hirebalidriver

Foto: @penidago

PUTOVANJA , 23.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@viajandocomgabi

Podijeli:

Posljednje objavljeno