7 razloga zašto su ljetna putovanja super ideja i kako do odmora iz snova uz popuste? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

7 razloga zašto su ljetna putovanja super ideja i kako do odmora iz snova uz popuste?

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

PUTOVANJA
10.3.2023.

Uz ljeto i ljetne uspomene povezujemo duže dani, toplije noći i neizostavnu želju da se što prije prepustimo putovanjima te istraživanjima novih destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmor i punjenje baterija uz pozadinski zvuk valova, sladoled ili osvježavajuće piće nosi brojne prednosti, a to će potvrditi i turističke agencije poput Filip Travel koja u svojoj ponudi ima direktne čarter letove do različitih destinacija poput Tunisa i Turske sa plažama koje oduzimaju dah, luksuznim hotelima i nezaboravnim iskustvima. 

 

Foto: Filip Travel
 

Novi okusi, delicije, nove avanture i iskustva, lica koje upoznajete i uspomene koje ćete kreirati, duge šetnje i nova mjesta… sve čini da se instant osjećate ugodno i zadovoljno. Ako tome dodate i činjenicu da možete lutati ulicama ili pješćanim plažama, kupati se u tirkizno plavom moru, uživati u lokalnoj hrani i istraživati gradove po pristupačnijim cijenama, vrijeme je da što prije pripremite kofer i pasoš.Foto: unsplash.comAko vam vaše obaveze dozvoljavaju planiranje vikenda ili višednevnih putovanja, čitajte dalje o našim omiljenim razlozima za razmišljanje o proljeću/ljetu prilikom rezervacije putovanja ove godine.

 

Temperature su ugodnijeNakon uživanja u zimskim putovanjima i skijalištima, vrijeme je za nešto ugodnije temperature. Za popularne destinacije uključujući većinu Evrope i sjever Afrike, sunčani dani su idealni za odmor, a dodatan plus je svakako manje odjeće koju trebamo spakovati, ali i ugodniji let.

 

Foto: unsplash.com
 

Priroda dobiva najljepše bojeNe samo da su drveće i ulice prekrivene šarenilom, već je i miris cvijeća definitivno u zraku što dodaje još jedan nivo magije putovanja u sunčanim danima. Ljudi oživljavaju na isti način kao priroda i to je jedan od mnogih razloga zašto je ovo idealan period za putovanja.

 

Foto: Filip Travel

 

Istražujete gradove kao lokalciČak i ako putujete u sezoni, možete doživjeti grad kakav zaista izgleda i otkriti kako lokalno stanovništvo živi. Osjetite puls grada i ulica u pravom smislu te riječi.Foto: Filip Travel

Otkrivanje novih gourmet specijalitetaPutovanja pružaju savršenu priliku da isprobate nove, uzbudljive i autentične delicije iz različitih dijelova svijeta. Jedinstveni okusi koje niste do tada imali priliku probati poseban su dio svakog odmora i vjerujemo da dijelite mišljenje da putovanje bez doživljaja lokalne hrane nije potpuno. Svi volimo putovanja, prepuštanje jedne zone udobnosti u sasvim novi doživljaj relaksacije jer pružaju širok spektar autentičnih ukusa koje biste propustili da niste putovali u različite krajeve svijeta.

 

Foto: unsplash.com
 

Istraživanje novih kulturaKultura se često odnosi na karakteristike koje se formiraju kroz jezik, historiju, geografiju i tradiciju mjesta gdje putujete, a učenje o drugoj kulturi obogaćuje um i dušu. Može ojačati cjelokupno iskustvo i ponuditi potpuno različite perspektive. Otkrivanje nove kulture znači učenje nečeg novog što može biti uzbudljivo iskustvo koje ćete rado prepričavati. 


Foto: Filip Travel

 

Učite o sebiOkruženi novim ljudima, novim mjestima, pa čak i novim receptima za hranu pomoći će vam da se osjećate opušteno, a sa druge strane putovanja su jedan od najboljih načina za unapređenje ličnog razvoja. Omogućava vam da radite stvari drugačije od vaših svakodnevnih rutinskih aktivnosti. Svako putovanje daje priliku da pronađete svoje snage, ali i neke nove vrijednosti. Dok istražujete druga mjesta imate priliku da naučite i stvari o sebi. Ponekad putovanje predstavlja izazove i prilike na takav način da vas čini jačom osobom što vodi ka boljoj verziji sebe.

 

Foto: unsplash.com

 

Uz ranije rezervacije, smještaj i letovi su jeftinijiLetovi, smještaj, pa čak i neke atrakcije su jeftinije ukoliko ih rezervišete odmah. Savjet plus je da svakako iskoristite povoljne ponude kao što ima Filip Travel agencija i rezervirate svoj odmor po najboljim cijenama. Vjerujemo da će vas obradovati i činjenica da će uskoro na 3. Međunarodnom sajmu turizma „Banja Luka 2023“  posjetiteljima pružiti i opciju dodatnih popusta do 40% što je razlog da posjetite sajam od 10.03. do 12.03. i informišete se o aktuelnoj akcijskoj ponudi za destinaciju iz snova. 

Mjesto održavanja sajma je Tržni centar „Delta Planet“ na adresi Bulevar srpske vojske 8, a otvaranje sajma je u petak, 10.3. u 13h.

***
Naslovna fotografija: Filip Travel

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno