Jednostavan trik uz koji puder svaki put izgleda besprijekorno na licu

MAKEUP
15.3.2021.

Puder je jedan od načina sa kojim možemo dobiti nevjerovatno prirodan i besprijekoran look, ali je to u isto vrijeme i jedan od najtežih makeup trikova kojeg treba savladati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, postoji tehnika koja nam pomaže da nanesemo puder kao profesionalac. Točnije, ukoliko već niste čuli za stippling tehniku, vjerujemo da će vam uskoro postati omiljena. Naime, stippling tehnika ili tapkanje proizvoda je metod kojeg koriste mnogi poznati makeup artisti, kao i beauty entuzijastice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak će vam trebati makeup četkica sa dvije boje (obično su to bijela na vrhu i crna odozdo) koja olakšava dobivanje ujednačenog finiša. Ovaj kist ima nešto rjeđe raspoređenu dlaku koja se stanjuje prema vrhu. Za razliku od ostalih kistova on se može koristi za tekuće proizvode kao i prozvode u kamenu ili prahu poput rumenila, bronzere i higlightere. Stavite malo podloge na ruku ili na makeup paletu i lagano tapkajte četkom u puder pokrivajući bijeli dio četkice bez previše pritiska. Laganim tapkanjem ravnomjerno nanesite puder na lice, zatim možete super lagano u kružnim pokretima razmati ostatak pudera. Na ovaj način nježno postavljate savršenu bazu za ostatak makeup-a.

U nastavku smo izdvojili video tutorijal koji će vam korak po korak pokazati kako nanijeti puder za besprijekoran ten.

***

Naslovna fotografija: @paolaalberdi
Tekst: Ilda Lihić-Isović

MAKEUP , 15.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@paolaalberdi

Podijeli:

Posljednje objavljeno