Bronzer: kako odabrati idealnu nijansu i nanijeti ga na lice poput stručnjaka? Donosimo vodič.

MAKEUP
5.3.2021.

Iako svi jedva čekamo ljeto, tople zrake i osunčani izgled, jedan kozmetički preparat iz vaše make up kolekcije može nadoknaditi sve to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko nanesenih poteza bronzerom licu će dati efekt svježijeg i zdravijeg izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira koristite li ga u svakodnevnoj beauty rutini ili samo povremeno, važno je imati ga u kozmetičkoj torbici.

Foto: @emmachenartistry

Obzirom da se i boja lica mijenja ovisno o dobu godine, tome treba prilagoditi i nijansu bronzera. Imajte na umu da bi uvijek trebao biti nijansu tamniji od vašeg prirodnog tena, stoga pripazite na količinu koju nanosite na lice. Ukoliko imate masniju kožu koja sija, odlučite se za bronzer u prahu ili kamenu. Suhu kožu ipak će zadovoljiti nešto kremastije i tečnije teksture. U drogerijskoj ponudi možete pronaći i mat bronzere koji pristaju svima, kao i bronzere u kuglicama koji su dosta praktični i tenu daju prirodan izgled.

BRONZER STAVLJAJTE NA JAGODICE, BRADU, ČELO I NOS

Prije svakog nanošenja, na lice je potrebno nanijeti odgovarajuću podlogu što je uvijek dobra baza svakog make upa. Široka četka bit će efektna pri apliciranju bronzera na lice.

Foto: @emmachenartistry

MAGIČNI BROJ 3

Ovo je odlična formula kako nanijeti bronzer. Brzim i jednostavnim potezom ruke, četkicom od čela preko jagodica pa sve do brade napravite broj tri. Isto ponovite i s druge strane lica i dobit ćete savršeno konturirano lice.

UMJERENOST = ZLATNO PRAVILO BRONZERA

Svakoj ženi prilikom šminkanja važno je da makeup izgleda prirodno, da su svi proizvodi ispravno naneseni kao i da se ne uočavaju linije ili prijelazi. Stoga, uz intenzivniji bronzer birajte nježnije nijanse ostatka make up-a.

Foto: @dmv.makeupartistry

KAKO IZABRATI IDEALNU NIJANSU?

Ako imate taminiju put, boje bronzera koje vam pristaju su zlatna, bakrena ili boja jantara. Pronađite onaj koji sadrži puno pigmenata i koji je barem nijansu tamniji od vašeg prirodnog tena. Ako imate srednje svijetlu put, najbolje će vam pristajati bronzeri u boji breskve, bakra, koralja ili zlata.
Tonirani bronzeri u svijetlo smeđoj ili boji meda idealni su za ovu nijansu tena. Svoju beauty rutinu zaokružite nježnim tonovima za što svježiji konačni rezultat.

Foto: @elasesil

***

Naslovna fotografija: @emmachenartistry
Tekst: Ana Bošnjak

MAKEUP , 5.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ana Bošnjak

Foto by:

@emmachenartistry

Podijeli:

Posljednje objavljeno