Kremasto rumenilo - beauty favorit koji će olakšati nanošenje makeupa u ljetnim danima

MAKEUP
22.7.2020.

Sa smjenom godišnjih doba, mijenja se i sastav naše kozmetičke torbice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, jedan proizvod koji smatramo bazom tijekom cijele godine, a koji je odličan beauty odabir za postizanje prirodnog, blistavog i svježeg izgleda lica, a uz to omogućava blago konturiranje, je kremasto rumenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ljetnim danima, kad nam je koža blago okupana suncem, dovoljno je samo malo maskare i rumenila. Kremasto rumenilo je ukralo simpatije damama zbog sposobnosti da olakša nanošenje makeupa, koži da dodatnu boju, kao i svježi završetak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry) on

Kao i kod većine beauty proizvoda, efikasnost rumenila krije se u formulaciji koju odaberete, načinu nanošenja i je li to najbolja opcija s obzirom na vašu vrstu kože i toplinu. 

Foto: @emmachenartistry

NAJBOLJA RUMENILA U SKLADU SA VAŠOM KOŽOM

Prva očita razlika između rumenila u kamenu i kremastog rumenila je tekstura. Dok je prvi lakši i mekši na dodir, kremaste teksture su općenito gušće i lakše ih je nadograditi. S obzirom na to da su njihove formule toliko različite, odluka o tome koje rumenilo je za vas najbolje ovisi dijelom o najistaknutijim osobinama vaše kože.
Ukoliko imate normalnu/kombiniranu kožu, odgovarat će vam oba rumenila. Međutim, ako imate akne ili super masnu kožu, koristite formule u kamenu tako da sjaj kreme ne poprimi previše teksture.
Makeup stručnjaci također savjetuju kombiniranje rumenila u kamenu i kremastog rumenila za postojanost kroz dan i efektniji look. Dakle, nakon nanošenja kremastog rumenila možete nanijeti mali sloj rumenila u puderu sa svijetlim završetkom za poseban ljetni glow.
Za suhu kožu najbolje je tečno rumenilo, ali i kremasto rumenilo će pružiti istu mekanu teksturu, a pritom će osjećaj biti lagan.

Foto: @makeupsessions

APLICIRANJE RUMENILA

Pravilo „dva prsta“ je jedna od osnova za nanošenje bilo kojeg rumenila, pa tako i kremastog. Stavite dva prsta sa strane nosa i započnite aplikaciju rumenila prema gore, odnosno uhu. Ovo će vas spriječiti da ne pretjerate sa rumenilom po cijelom licu, već da fokus stavite na mjesta na kojima je potrebna boja ili isticanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by How to be a Redhead® (@howtobearedhead) on

Za pravilno nanošenje kremastog rumenila možete koristiti i prste kao na video tutorijalu u nastavku.

 

MAKEUP , 22.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@emmachenartistry

Podijeli:

Posljednje objavljeno