Za ljubitelje šetnje s psima pronašli smo 3 prekrasne lokacije u BiH koje možete istražiti već ovaj vikend - Bonjour.ba...

Za ljubitelje šetnje s psima pronašli smo 3 prekrasne lokacije u BiH koje možete istražiti već ovaj vikend

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

LJUBIMCI
1.6.2021.

Bosna i Hercegovina nudi uistinu mnogo destinacija za istraživanje, neovisno u kojem dijelu države živite ili planirate putovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata povijest, šarolika gastronomija i prirodne ljepote koje ostavljaju bez daha, razlog su zašto iznova tragamo za domaćim lokacijama za istraživanje koje još nismo upisali na našu listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da su psidio naše obitelji, nerijetko i oni s nama kreću na avanturu i upoznavaju nove destinacije, noseći nova iskustva i uspomene s njih.
U nastavku smo zbog toga izdvojili neke od destinacija diljem BiH koje će biti jednako zabavne našim četveronožnim prijateljima, kao i vama, a u našoj rubrici Putovanja pronaći ćete dodatne ideje koje će odgovoriti na različita raspoloženja i ponuditi vam neke nove ideje za vikend izlet.

Foto: pexels.com

VRELO MILJACKE

Izvor planinske rijeke Miljacke čine prekrasni slapovi koji oduševe sva vaša čula. Hod do izvora isprepleten je šumskim putovima koji će vam pripomoći da se odmorite i napunite baterije, ali i da uživate u zelenilu, cvrkutu ptica i miru koji vas okružuje. Psi će moći znatiželjno pratiti vas na ovoj avanturi i rashladiti se uz rijeku.
Vrelo Miljacke se nalazi u blizini Sarajeva, udaljeno je dva kilometra od centra Pala i idealno je mjesto za mali vikend getaway.

NACIONALNI PARK SUTJESKA

Najstariji i ujedno najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini, Nacionalni park Sutjeska svojim posjetiteljima nudi šarolik sadržaj. U sklopu Nacionalnog parka Sutjeska sakriven je najveći i najočuvaniji prašumski rezervat u Evropi – prašuma Perućica koja krije brojne endemske vrste i koju nerijetko nazivaju 'Pluća Europe'.
Dio parka je i veličanstveni vodopad Skakavac i spomenik Dolina heroja, kao i prekrasni pašnjaci koji najavljuju bajkovit pejzaž.

VODOPADI DILJEM BIH

Od Bihaća preko Sanskog Mosta i Jajca pa sve do Posušja i Ljubuškog, BiH ima mnoge prekrasne (i tajnovite) vodopade koji će vas oduševiti svojom jačinom, unikatnošću, kao i prirodom koja ih okružuje. Neovisno birate li posjetiti Nacionalni park Una i Štrbački buk i Jajceili vodopad Kravica sigurni smo da će vas ovaj tip izlet osvježiti i napuniti baterije za novi radni tjedan.

ŠTO TREBATE IMATI NA UMU AKO PUTUJETE S PSOM?

  • Unaprijed isplanirajte mjesto spavanja i provjerite dozvoljavaju li smještajni kapaciteti da kućni ljubimci borave s vama. 

Foto: pexels.com

  • Pokušajte održati svakodnevnu rutinu - hranjenje, spavanje i šetnja u isto vrijeme.
  • Obzirom da će vaša omiljena njuškica provesti dane istražujući nove lokacije, važno je da u ruksak pospremite dovoljno vode za njega, prvu pomoć, ali i dodatke koji će mu osigurati pravilnu dentalnu njegu. Naime, većina odraslih pasa najčešće ima upravo bolest upale desni, a na putu, ali i doma odlično će pripomoći PEDIGREE DentaStix koji pomaže smanjiti nakupljanje zubnog kamenca do 80%.

Upravo je nakupljanje kamenca temeljni uzorak parodontalnih problema.
Pedigree DentaStix proizvodi razvijeni su sa znanstvenicima iz Waltham centra i dokazano su sigurni za redovitu higijenu oralne njege psa još od malih nogu.

  • Nemojte si prvi dan zadati prevelike ciljeve, odnosno nemojte pretjerati s fizičkom aktivnosti prvog dana. Vaš ljubimac vjerojatno će uživati u istraživanju novog mjesta, baš kao i vi, ali dajte mu vremena za prilagodbu.

Foto: pexels.com

  • Ponesite mu omiljenu igračku. :)

Foto: pexels.com

***

Naslovna fotografija: pexels.com
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno