Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala u kinu Meeting Point traje od 6.5. do 9.5. a ulaz je besplatan - Bonjour.ba -...

Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala u kinu Meeting Point traje od 6.5. do 9.5. a ulaz je besplatan

Tekst:

Bonjour.ba/PR

FILMOVI & SERIJE
4.5.2022.

Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije bit će održano u kinu Meeting Point u Sarajevu od 6. do 9.5.2022. Filmovi počinju svaku večer u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U programu su pobjednički filmovi Sarajevo Film Festivala (SFF), Zagreb Film Festivala (ZFF), beogradskog Festivala autorskog filma (FAF) i Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN): “Konačna sloboda” Sebastiana Meisea (Njemačka, Austrija), “Oaza” Ivana Ikića (Srbija, Holandija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Francuska), “107 majki” Petera Kerekesa (Slovačka, Češka, Ukrajina) i “Čuvar brata svoga” Ferita Karahana (Turska). 

 U petak, 6.5. u 19 sati u kinu Meeting Point pogledajte film “Konačna sloboda” Sebastiana Meisea. Film je osvojio Srce Sarajeva za najbolji film Sarajevo Film Festivala, Zlatna kolica za najbolji film Zagreb Film Festivala i Specijalno priznanje Festivala autorskog filma.
  

U subotu, 7.5. u 19 sati na programu je film “Oaza” Ivana Ikića, nagrađen Velikom zlatnom mimozom za najbolji film na Filmskom festivalu Herceg Novi i Zlatnim kolicima za najbolji film Zagreb Film Festivala. 
  

Film “107 majki” na programu kina Meeting Point je u nedjelju, 8.5. u 19 sati, a film je osvojio Specijalno priznanje na Festivalu autorskog filma u Beogradu. 
  

Film “Čuvar brata svoga” je na programu kina Meeting Point u ponedjeljak, 9.5. u 19 sati. Film je dobitnik nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije - Adriatic Audience Award – zahvaljujući glasovima publike na sva četiri festivala. 
  

Na inicijativu Sarajevo Film Festivala, po prvi put su se kao Mreža festivala Jadranske regije udružila četiri vodeća filmska festivala iz četiri zemlje, istog govornog područja: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora). Nakon zajedničkog programa koji su kreirali selektori ova četiri festivala, publika je izabrala najbolji film ovog programa. To je film “Čuvar brata svoga”, koji će zahvaljujući osvojenoj nagradi od kraja 5.mjeseca biti u kinima.

Besplatne ulaznice za filmove u programu Proljetnog izdanja Sarajevo Film Festivala koji se u kinu Meeting Point prikazuju od 6. do 9.5. u 19 sati, preuzimaju se sat vremena prije početka projekcije.

* * * 
Fotografije: Kino Meeting Point PR 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno