Najljepše svjetske rute za putovanje vlakom koje ćete htjeti doživjeti barem jednom u životu

PUTOVANJA
4.3.2020.

Putovanje vlakom jedno je od najposebnijih i najromantičnijih načina na koje možete iskusiti ljepote zemlje koju posjećujete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ćete se osjećati povezanije sa prirodom više nego ikada prije, ovakvo putovanje će vam pružiti jedinstveni odmor, ali i pregled nekih od najskrivenijih i netaknutijih pejzaža na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od snježnih Alpa, preko dolina Južne Amerike i pustinja u Africi pa sve do prekrasnog zelenog krajolika u Europi, koje vožnje vlakom se moraju naći na vašoj bucket listi za putovanja otkrijte u nastavku. 

Prvi prolaz vlaka Rocky Mountaineer prema zapadu – Kanada

Poveznica između kanadskih gradova Vancouvera i Banffa - ova vožnja vlakom cijelim putem će za vas rezervirati pogled na divlje vode Fraser kanjona, strme staze koje vode do rijeke Thompson i zadivljujući snijegom s kojim je pokriven Kanadski stjenjak koji čini samo jedan dio sjevernoameričkog planinskog lanca Kordiljera.


Glacier Express – Švicarska

Doživjeti švicarske Alpe iz udobnih sjedišta u vožnji vlakom između dva švicarska resorta poseban je osjećaj, posebno kada prolazite kroz tunele u planinama i malena sela na ogromnoj nadmorskoj visini s pogledom na jedan od najbajkovitijih snježnih prizora.


TranzAlpine – Novi Zeland

Kroz ovo putovanje vlakom vidjeti ćete sve – od prostranih Canterbury ravnica duž rijeke Waimakariri, preko snježnih vrhova u Nacionalnom parku Arthur’s Pass pa sve do suptropske prašume zapadne obale.


West Highland Line, od Glasgowa do Mallaiga – Škotska

Divlju zapadnu obalu Škotske najbolje je iskusiti upravo uz ovu vožnju vlakom koja vas vodi kroz umirujuću prirodu ispunjenu usamljenim selima i jezerima, ali i uz Vijadukt Glenfinnan koji je bio istaknut i u jednom of Harry Potter filmova. Potterheads, where you at?


The Ghan – Australija

Ovo putovanje kroz Australiju vam omogućuje da uistinu vidite sva čudesa njene impresivne prirode. Vožnja započinje na tropskoj obali sa bujnim biljnim svijetom, prolazi između stijena u crvenim nijansama kraj Macdonnell Ranges gorja te završava na plodnim ravnicama Južne Australije.


Transsibirska željeznica – Rusija

Jedan od najdužih željezničkih puteva pruža vam putovanje preko cijele Rusije, od Moskve pa sve do Vladivostoka na putovanju od osam dana, uz pogled na Bajkalsko jezero i rijeku Ob koju prelazite u vlaku preko mosta dugog 983 m.


Flåm željeznica – Norveška

Jedna od najvećih norveških atrakcija upravo je ova jednosatna vožnja vlakom strmom željeznicom koja vam pruža pogled na ravnice, slapove i uzdižuće impresivne vrhove u zagrljaju prekrasne prirode, od sela Flam pa sve do grada Myrdal.


Namibija Safari Rovos željeznica – Južna Afrika

3200 km duga vožnja ovim vlakom provesti će vas kroz Kimberley – grad u kojemu su ranije iskapali dijamante, pružiti će vam prekrasni pogled na jednu od južnoafričkih provincija Northern Cape, kanjon Fish River, dvije pustinje - Kalahari i Namib, završavajući putovanje u gradu Swakopmund, smještenom uz obalu Namibije.   


Belmond Hiram Bingham – Peru

Luksuzna vožnja ovim vlakom u Peruu započinje u drevnom glavnom gradu Cusco, prolazi kroz Svetu Dolinu duž rijeke Urubamba te dolazi u sveti grad Inka smješten na najvišem dijelu istočnih Andi u Peruu – Machu Picchu. Vožnja koju bismo svi htjeli doživjeti barem jednom u životu.

Golden Eagle Dunav Express – Srednja Europa i Transilvanija

Ovo putovanje luksuznim vlakom traje 14 dana i vodi vas kroz čak osam zemalja među kojima su – Turska, Češka, Mađarska, Slovačka, Austrija i Poljska te uključuje zaustavljanje u nekim od najljepših gradova ovih država.  

Durango & Silverton Narrow Gauge željeznica – Colorado, SAD

Svi ljubitelji povijesti htjeti će rezervirati karte za ovu vožnju vlakom na željeznici koja datira čak iz 1882. Na ovom putovanju ćete uživati u pogledu na rijeku Animas, ali i u pogledu na divlju prirodu i prekrasne kanjone.

PUTOVANJA , 4.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Dijana Ćavar

Foto by:

rbth.com, travelonline.com, goway.com, travelnation.co.uk, thescotsman.com, greatjourneysofnz.co.nz, eurail.com,

Podijeli:

Posljednje objavljeno