Pogledajte zašto su jezera u blizini Jablanice savršena destinacija za ljetni odmor - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Pogledajte zašto su jezera u blizini Jablanice savršena destinacija za ljetni odmor

PUTOVANJA
18.8.2020.

Ako ste među onima koji još uvijek nisu ništa isplanirali ili nemate destinaciju za odmor, u nastavku vam donosimo ideju za ugodno opuštanje ili jednodnevni izlet koji je od Sarajeva i Mostara udaljen oko sat vremena vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno ste barem jednom, putujući južnije, prošli ovim putem i ugledali njegove najljepše atrakcije – Jablaničko i Grabovičko jezero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @bihy

Foto: @balkantour

Ova slikovita panorama Grabovičkog jezera nastala je igrom zelenila vegetacije i jezera te svakodnevno privlači posjetitelje. Vožnja splavovima ili kajacima na ovom jezeru pruža vam jedne od najljepših pogleda na planine Čvrsnicu i Prenj. Također, oaza mira i popularno odredište za odmor mještana, turista i prolaznika na putu od Konjica do Mostara, Jablaničko jezero, prostire se na 13 km² i iako je ovo jezero vještački napravljeno, divno se stapa sa okolnom prirodom i nudi prekrasan pogled.

Foto: @ilialexanderson

Foto: @barba_imal_ribe

Foto: @travelbih

Foto: @mers3d

Brojne uvale i plaže čine ova jezera idealnim mjestima za izlete i sportske aktivnosti poput skokova u vodu, cjelodnevno kupanje, vožnje kanuom, čamcem ili splavarenja.

Foto: @mk.etminan

Foto: @fizzyzombie

Foto: @tkgaspic.photo

Po glatkoj i bistroj površini jezera oslikavaju se vrhovi Prenja, ljudi plivaju, pecaju, veslaju i opuštaju tijekom cijelog dana i upravo ovaj sunčani kadar je razlog da se već sljedeći vikend zaputite u avanturu istraživanja ovog lijepog krajolika za kojeg smo sigurni da će vas jednostavno očarati i da ćete sigurno poželjeti ponovno ga posjetiti.

Foto: @malediviana

Foto: @doncadron

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Real Bosnia (@realbosnia) on

PUTOVANJA , 18.8.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@barba_imal_ribe

Podijeli:

Posljednje objavljeno