Omiljeno piće uz pogled na Sarajevo? Izdvojili smo neke od najljepših terasa sa predivnim pogledom. - BONJOUR.ba - bh.li...

Omiljeno piće uz pogled na Sarajevo? Izdvojili smo neke od najljepših terasa sa predivnim pogledom.

PUTOVANJA
4.6.2021.

Bilo da razmišljate o uživanju u prvoj jutarnjoj kafi ili večernjem koktelu sa najljepšim pogledom na grad, sigurni smo da će lokacije koje smo izdvojili ostaviti #wow utisak na vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ispijanje omiljenog pića uz prekrasan pogled na užurbanost grada ili nevjerojatna svjetla na nebu je jedinstven doživljaj koji možete doživjeti ukoliko odlučite posjetiti jedno od ovih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je naša Ana istražila neke od najljepših terasa u Mostaru, odlučili smo ovaj put pobliže pokazati Sarajevo sa preporukom nekoliko zanimljivih adresa u kojima možete pronaći pravo ljetno osvježenje.

CAFFE "KAMARIJA-POINT OF VIEW"

Nije teško zaključiti zašto je ovo mjesto postalo toliko fotografirano i rado posjećeno. Caffe Kamarija – Point of View izgrađena je u stilu kućice na drvetu i specifična je po tome što se nalazi na brdu iznad grada, okružena prirodom, te se sastoji od nekoliko etaža od kojih svaka pruža predivan pogled na Sarajevo. Osim romantičnog ambijenta svakako savjetujemo da isprobate i specijalitet žito sa šlagom koji će upotpuniti cijeli doživljaj.

HECCO DELUXE

Blizu poznate Vječne vatre, na spoju ulice Titova i Ferhadija, pronaći ćete jedan ulaz koji ne biste ni primijetili da ste samo šetali tim ulicama, ali ako vam pogled krene prema gore uočit ćete jedno od najposjećenijih mjesta u Sarajevu. Smješten u samom centru grada, na desetom spratu u sklopu hotela Hecco Deluxe, je mali restoran sa uskom terasom koja ide uz sve četiri strane zgrade i gdje možete pogledati užurbani tempo i ulice Sarajeva iz svih uglova. Vrlo brzo ćete uvidjeti da je ovo adresa gdje stanovnici Sarajeva rado započinju svoj dan, organizuju poslovne sastanke ili ispijaju kafu vikendom. 

 

S ONE SKY LOUNGE

U sklopu hotela Courtyard, točnije na krovnoj terasi hotela Courtyard by Marriott, krije se jedno od omiljenih mjesta za odmoriti se nakon napornog radnog dana, koji se nerijetko zna pretvoriti i u sjajan večernji izlazak uz dobru muziku. Ova hit destinacija omiljena je među ljubiteljima posebnih ljetnih trenutaka i prekrasnih zalazaka sunca dok posmatrate grad. Kako bi bio olakšan pristup gostima koji ne odsjedaju u hotelu, tu je i vanjski panoramski lift, kojim se dolazi direktno do bara na krovu hotela.

Foto: @sone_skylounge_sarajevo 

***

Naslovna fotografija: @heccodeluxe
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 4.6.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@heccodeluxe

Podijeli:

Posljednje objavljeno