Počitelj: Vikend provodimo u kamenoj kući s bazenom i baštom kao iz Toscane - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Počitelj: Vikend provodimo u kamenoj kući s bazenom i baštom kao iz Toscane

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
29.3.2024.

Dok nam zima polako pruža ruku oproštaja, naša žudnja za suncem i vitaminom D postaje sve jača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao da nas poziva, neodoljiva čežnja za toplim vremenom i morskim povjetarcem polako nas vuče prema jugu. Stoga smo odlučili započeti našu proljetnu avanturu u srcu Hercegovine, u čarobnom gradiću Počitelju.Ovdje, u jednoj od najfotogeničnijih destinacija u Bosni i Hercegovini, nalazi se prekrasna vila stara čak 400 godina. Nekadašnji dom koji odiše historijom, sada je obnovljen s modernim udobnostima, čineći ga savršenim mjestom za bijeg od svakodnevnice.

Riječ je o kamenoj kući gdje se tradicionalni šarm susreće s modernim stilom. Izvana odiše karakterističnim kamenim fasadama, dok je unutrašnjost osmišljena kao prostran i prozračan prostor, idealan za opuštanje i uživanje.

 
Kada izađete iz ove kamene oaze, dočekat će vas pogled na veličanstvenu tvrđavu Počitelj

 


 

U interijeru prevladavaju jednostavne linije te prozračan prostor s detaljima upečatljivim za tradiciju Bosne i Hercegovine

 No, pored interijera koji oslikava sve što tražimo od jednog interijera u Hercegovini, bašta s bazenom neodoljivo podsjeća na omiljenu nam Toscanu. Žudnja za iskustvom kao što je uživati u zalasku sunca na ovom mjestu je na najjače. 

 Pripremite se da se prepustite čarima Počitelja i provedete vikend u kamenoj kući s bazenom.

 

* * *
Foto: Airbnb

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno