3 pješčane plaže u regiji koje želimo posjetiti ovog ljeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 pješčane plaže u regiji koje želimo posjetiti ovog ljeta

Tekst:

Ana Rotim

PUTOVANJA
5.7.2023.

Posljednjih dana kazaljka na termometru nas inspirira da krenemo na mali izlet ili pak neko duže putovanje na more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Samo buđenje uz šum mora, tiha melodija valova i lagani povjetarac čini da zaboravimo visoke temperature. Uz skrivene uvale koje ljube prekrasno plavetno more, posebnu čar imaju pješčane plaže koje izgledaju kao prava destinacija za uživanje u svim blagodatima odmora na moru. Iako nerijetko pišemo o posebnosti Neuma, jedinog grada unutar bh. granica na obali Jadranskog mora, ovog puta istražili smo neke od lokacija u regiji i izdvojili 3 plaže koje se moraju naći na vašoj listi ukoliko skori odmor planirate na moru.

Plaža Sveti Stefan - Budva, Crna Gora

Iako smo ranije izdvojili čarobne plaže koje krije Crna Gora, uz navedene plaža Sveti Stefan je jedna od lokacija koju ne smijete propustiti. Osim što nosi epitet jedne od najljepših plaža u Crnoj Gori, mjesto je to na kojem ćete uživati u miru i najljepšoj baladi mora. Locirana u Budvi, tik pored jedne od najljepših atrakcija, crkve Sveti Stefan ova plaža postat će vaše omiljeno utočište za bijeg od visokih temperatura. 

 Plaža Sakarun - Dugi otok, Hrvatska

Smještena na Dugom otoku koji se nalazi nedaleko od Zadra, ova plaža jedinstvena je lokacija koja privlači turiste iz svih dijelova svijeta. Prekrasna tirkizna boja mora, živopisni krajolik i sitni pijesak samo su neki od razloga da se ova plaža nađe na listi najljepših plaža u Hrvatskoj. 

 Plaža Porat - Biševo, Hrvatska 

Prekrasna pješčana plaža koja se nalazi na manjem otoku, nedaleko od Visa jedna je od glavnih atrakcija upravo zbog očaravajuće prirodne ljepote. Plaža Porat, mjesto je na kojem će vas dočekati jedan od najljepših prizora na kristalno čisto more obojeno svijetloplavom temperom. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @vagfloo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno