Zbog ove 3 plaže ljetovanje ćete željeti provesti u Crnoj Gori - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zbog ove 3 plaže ljetovanje ćete željeti provesti u Crnoj Gori

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
4.7.2022.

Iako je smo tek ugostili ljeto uveliko je vrijeme za pripreme za godišnji odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izbor lokacije koja odgovara svim vašim potreba uistinu zna biti pravi izazov. Ako svoju plažu niste pronašli na hrvatskom primorju, ovaj put vas vodimo u Crnu Goru. Zemlja posebna po mnogim prirodnim i kulturnim vrijednostima, ova put nam je privukla pažnju možda i svojim najposebnijim dijelom, morskom obalom. Upravo su plaže Crne Gore jedne od najposjećenijih od strane turista iz BiH, a posebno su se popularizirale zadnju deceniju. Ispod smo izdvojili 3 plaže koje vrijedi posjetiti. 

 

Kraljičina plaža, Miločer 

U mjestu Miločer u blizini Svetog Stefana skrila se prekrasna pješčana plaža pod nazivom Kraljičina plaža. Iako samo 200 metara dužine smatra se za jednu od najljepših plaža na Mediteranu. Bila je omiljena plaža kraljice Marije Karadžorđević i po njoj i nosi ime. 

 


Lučice, Petrovac 

Petrovac je primorski grad u Crnoj Gori, a nalazi se između Budve i Bara. Iako popularno turističko mjesto, smatra se nešto mirnijim od popularne Budve. Plaža Lučice je duga svega 250 metara i smještena je u uvali okruženoj borovom šumom, s pijeskom različitih veličina. 

 


Pržno

Malo ribarsko naselje u Crnoj Gori s mirnim tempom kojeg krase čiste plaže i maslinovo drveće. Sa samo 350 metara dužine smjestila se u mirnoj uvali, a samo 15 minuta vožnje vas dijeli od energičnije Budve. Autentična arhitektura i mnoštvo malih restorana ovom mjestu daje posebnu čar. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @_marriuska

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno