TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 8.8.2024.
U Sarajevo je stigao trend koji ne možete da propustite!
Sweets and Co i Pink Mojito! Ovaj nealkoholni koktel savršeno se uklapa u modne trendove, posebno u popularnu Barbie estetiku koja je, aktuelna i danas (da, forever Barbie girl!). Ako ste u potrazi za savršenim pićem koje će vas oduševiti svojim izgledom i ukusom Pink Mojito ispunjava sve uslove.

Svaki Pink Mojito dolazi u elegantnoj staklenoj čaši što također pridonosi good feeling doživljaju. Ne samo da je piće vizualno privlačno, već je i uzbudljivo za nepce – blaga kiselost limete savršeno se balansira sa voćnim okusom, dok mint dodaje dašak svježine.
Ovaj koktel dolazi u predivnoj pink nijansi, a tim iz Sweets and Co opisuju ga kao savršen napitak za vruće ljetne dane ili za one koji žele uživati u ukusu mojita bez alkohola u bilo koje doba dana. Kombinacija svježe limete, mente i pjenušavog napitka sa voćnim okusom - Schweppes Pink Tonic Style, podjednako je slatka i osvježavajuća kao što izgleda.
Za Bonjour.ba su otkrili da: "Inspiraciju uvijek pronalazimo na društvenim mrežama, gdje otkrivamo različite ideje, te uz naš dašak mašte kreiramo originalno piće, čijem okusu rijetki mogu odoliti. Trudimo se da uvijek budemo inovativni i da kontinuirano eksperimentiramo s novim okusima koji će rezultirati modernim pićima, ali i slasticama koji će impresionirati naše goste."

Nas sigurno jesu i jedva čekamo afterwork trenutke da završimo dan na Barbie način. Dakle, posjetite Sweets and Co i prepustite se čarima Pink Mojita – vaša nova omiljena pink senzacija čeka na vas.
* * *
Naslovna fotografija: Sweets and Co
TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!