TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 13.8.2021.
U ljetnim danima Sarajevo, posebice za vrijeme Sarajevo Film Festivala, uvijek nas dodatno inspiriše da iskoristimo što više vremena za pronalazak različitih deserta i slastica o čijim ćemo mirisima i okusima prepričavati narednih mjeseci.
Nakon što smo kroz anketu na Bonjour.ba društvenim mrežama saznali vaše omiljene stanice za ukusnu ledenu kafu, ovaj put ste sa nama podijelili svoje iskrene dojmove koje uključuju omiljene lokacije za slastice u Sarajevu.
Raduje nas činjenica da ste nam otkrili svoje preferencije bilo da se radi o tradicionalnim kolačima, nešto modernijim zalogajima ili super ukusnim limited edition Bonjour.sladoledima u kojima se krije iznenađenje u kornetu jer uz vaše savjete dajemo priliku drugim čitateljima/-icama da zaslade nepce na najslađi način.
U nastavku pogledajte lokacije koje su se najviše ponavljale i osvojile simpatije slatkoljubaca.
Gdje se nalazi?
Jelićeva 1 i Paromlinska 53h
***
Gdje se nalazi?
Ferhadija 41
***
Gdje se nalazi?
Čizmedžiluk 20
***
Foto: @metropolissarajevo
Foto: @theayeshaa
Gdje se nalazi?
Metropolis Titova: Maršala Tita 21
Metropolis SCC: SCC, Sprat 0, Vrbanja 1
Metropolis Midtown: Trg Fra Grge Martića 2
***
Foto: @chillandco.sa
Foto: @chillandco.sa
Foto: @chillandco.sa
Gdje se nalazi?
Ćurčiluk veliki 30
***
Foto: @terra_sarajevo
Foto: @terra_sarajevo
Foto: @terra_sarajevo
Gdje se nalazi?
Radićeva 4c
***
Naslovna fotografija: @bonjourba_
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!